Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Formålet med lokalplanen er:

1.1 at fastlægge områdets anvendelse til mindre erhvervsvirksomheder som kontor- og serviceerhverv, let industri og håndværk. 

1.2 at sikre at vejadgangen til området sker fra Silkeborgvej.

1.3 at sikre at erhvervsgrundene visuelt disponeres, bebygges og beplantes, så der tages hensyn til placeringen ved en af kommunens mest trafikerede indfaldsveje.

1.4 at varetages klimahensyn gennem bestemmelser om befæstelsesgrader

Redegørelse

1.3 Lokalplanen skal gennem bestemmelserne i § 8, § 9 og § 10 at erhvervsgrundene visuelt disponeres, bebygges og beplantes i en kvalitet, der tager hensyn til den eksponerede beliggenhed ved en af kommunens mest trafikerede indfaldsveje. 

2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på Kortbilag 1.  Området består af del af matr.nr. 6 ad Tamdrup by, Lund og parceller, der senere udstykkes heraf. Området ligger i landzone. Ved endelig vedtagelse af nærværende lokalplan overføres området til byzone. 

Redegørelse

 Områdets anvendelse fastlægges til:

3.1  mindre erhvervsvirksomheder i virksomhedsklasse 2-4.

3.2 butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Det maksimale bruttoetageareal for butikker med særligt pladskrævende varegrupper er 5.000 m2. Det maksimale samlede antal bruttoetageareal til butikker inden for lokalplanområdet er 15.000 m2.

Redegørelse

4.1 Området kan udstykkes efter principperne som vist på Kortbilag 3, fremtidige forhold. 

Redegørelse

5.1 Vejadgang til lokalplanområdet sker som vist på Kortbiilag 3, Fremtidige forhold fra Silkeborgvej.

5.2 Vejen skal udlægges i en bredde på 12 meter. Der skal anlægges en kørebane i fast belægning med en bredde på mindst 7 meter samt rabatter på begge sider af kørebanen med bredder på mindst 2 meter. 

5.3 Rabatterne som nævnt i § 5.2 anlægges i uklippet græs og der plantes træer efter bestemmelsen i § 10.2.

5.4 Vendepladser skal anlægges som hammerhoveder.

5.5 Vejarealer skal anlægges med elementer, der opsamler og forsinker regnvand og skal medvirke til at håndtere store regnhændelser, så vandet løber kontrolleret i området.

Redegørelse

Ad 5.4 Vendepladser skal anlægges efter vejlovens bestemmelser for lastbiler / renovationskøretøjer.

6.1 Ved kontor, liberalt erhverv, fabrik, værksted og / eller udvalgsvareforretning (særligt pladskrævende varegrupper) skal der anlægges mindst 1 P-plads pr. 50 m2.

 

Redegørelse

Ad. 6.1 Bestemmelsen er udledt af Horsens Kommunes Parkeringsstrategi, Parkeringsnormen for personbiler. 

7.1 Lokalplanområdet er forsynet med kollektiv varmeforsyning.

7.2 Der gælder en maksimal befæstelsesgrad på 0,8 inden for lokalplanområdet. 

 

Redegørelse

8.1 Den maksimale bebyggelsesprocent er 50 for den enkelte ejendom indenfor lokalplanområdet.

8.2 Byggeriet må opføres i højst 2 etager og med maksimum højde på 8,5 meter.

8.3 Der må indenfor lokalplanområdet ikke terrænreguleres mere end +/- 0,5 meter.

8.4 Byggeri inden for lokalplan området skal holdes mindst 5 meter fra de beskrevne beplantninger beskrevet i § 10.1, § 10.2 og 10.3.

 

Redegørelse

9.1 Tagkonstuktioner kan udføres som vandrette tagflader eller med hældning. Tag- og facadematerialer til tagkonstruktioner med hældning, må ikke være reflekterende eller blændende. Der kan anvendes sort tagpap eller anden banevare, fibercement, zink, eloxeret aluminium. Tagene kan også begrønnes.  

9.2 Bebyggelsens facader skal fremstå i tegl, beton, stål, fibercement eller træ. Tegl kan fremstå i blankt murværk eller med bearbejdede overflader som for eksempel pudset eller vandskuret murværk. Såfremt der anvendes beton som element byggeri skal betonelementerne fremstå som indfarvede elementer med glatte overflader.

9.3 Farverne til bygningsfacader skal fremstå i afdæmpede farver i rødlige, brunlige, gullige, grålige nuancer eller i en variation heraf.

9.4 Vinduer, døre, porte skal være træ eller aluminium og må ikke fremstå i signalfarver.

9.5 Der må opsættes 1 facadeskilt på virksomhedens "hovedfacade". Højden på skiltet (bogstaverne) må ikke overstige 1 meter. 

Redegørelse

Ad. 10.5 Facadeskilt på hovedfacade skal som udgangspunkt være en naturlig markering af et indgangsparti. Facadeskilt mod Ny Silkeborgvej  kan dog godkendes selvom indgangsparti er placeret andetsteds.

10.1  På ejendomme der har skel mod Ny Silkeborgvej  skal der friholdes en 8 meter bred "bræmme" forbeholdt beplantning, se placering på Kortbilag 3, Fremtidige forhold.  Bræmmen skal anlægges i uklippet græs og skal beplantes med af træer og buske. Der skal plantes mindst 1 Gråpoppel med en indbyrdes afstand på 15 meter og en størrelse på plantningstidspunktet på 14-16. Centreret mellem hvert træ etableres et plantebed på 5 x 3 meter bestående af buske af almindelig hyld, dunet gedeblad, fjeldribs, kvalkved, sargents æble og slåen.

10.2 På ejendomme, der har skel mod den interne fordelingsvej skal der plantes solitære pyramidepopler med indbyrdes afstand på højst 8 meter. Træerne skal have en størrelse på mindst 14-16, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

10.3 På ejendomme, der har skel mod vest og nord-vest (den nord-vestlige lokalplanafgrænsning) skal der etableres et 5 meter bredt beplantningsbælte, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold. Beplantningsbæltet skal bestå af et 3 radet "landbrugshegn", som opnår en højde på mindst 10-12 meter. Arterne kan være tjørn, eg, slåen, mirabelle, fuglekirsebær, syren m.fl.

10.4 Der skal på de ejendomme, der har skel mod vest og nord-vest friholdes en bræmme i en meters bredde, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold øst for beplantningsbæltet, som er beskrevet i § 10.3. Bræmmen er forbeholdt en eventuel støjafskæmning og skal friholdes for byggeri, oplag, parkering med videre.

10.5 Befæstelsesgraden må for den enkelte ejendom ikke overstige 0,8. Befæstes der mere skal regnvand fra den overskridende del håndteres på egen grund f.eks. ved nedsivning eller forsinkes før det ledes til regnvandsbassin Horsens Vand A/S.

10.6 På hver ejendom inden for lokalplanområdet kan opføres 1 stk. pylon med en højde på maksimum 3,5 meter og en bredde på højst 1 meter. Der kan på hver ejendom ligeledes placeres højst 3 stk. flagstænger.

10.7 Der kan på de enkelte ejendomme etableres begrænset oplag af varer / produkter, som relaterer sig til den respektive virksomhed. Oplaget må have en højde på maksimum 4 meter.

 

 

Redegørelse

Ad 10.1 Gråpoppel (populus canescens ´de moffart´, almindelig hyld (sambucus nigra), dunet gedeblad (lonicere xylosteum), fjeldribs (ribes alpinum), kvalkved (viburnum opulus), sargents æble (malus sargentii) og slåen (prunus spinosa)

Ad 10.2 Pyramidepoppel (populus nigra ´ítalica´)

Ad 10.1, 10.2 og 10.3 har ud over den visuelle effekt til formål at skjule / sløre oplaget som er muliggjort i § 10.6. Derved bliver erhversvirksomhedernes mulighed for at disponere deres udenomsarealer friere. 

 

 

11.1 Bestemmelserne i §§´erne 5.2, 5.3, 5.4, 6.1, 10.1, 10.2, 10.3 skal være etableret før ibrugtagning af bebyggelse / området. 

Redegørelse

12.1 Ingen bestemmelser.

Redegørelse

13.1 Der er ingen tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanens formål.

Redegørelse

14.1 Ingen bestemmelser

Redegørelse

14.1 Der er ingen gældende byplanvedtægter / lokalplaner inden for lokalplanområdet.

 

15.1 Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, efter Planlovens § 18 kun bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

15.2 Lovlig eksisterende bebyggelse eller lovlig anvendelse, som er etableret før offentliggørelsen af planforslaget, kan fortsætte som hidtil.

15.3 Byrådet kan ifølge Planlovens § 19 meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen.

15.4 Mere væsentlige afvigelser fra planen kan gennemføres ved tilvejebringelse af ny lokalplan.

15.5 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanens formål, fortrænges af planen.

15.6 Andre servitutter kan eksproprieres, når det er nødvendigt for planens virkeliggørelse.

15.7 I henhold til § 47 i Planloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelse af lokalplanen.

15.8 Såfremt byggeforholdene i øvrigt ikke er reguleret i nærværende lokalplan, gælder Planlovens og Byggelovens bestemmelser.

15.9 Horsens Kommune har påtaleret for overtrædelse af bestemmelserne i nærværende lokalplan.

Redegørelse

Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må de ejendomme, der er omfattet af lokalplanforslaget, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige lokalplan.

Der gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændret anvendelse.

Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendomme kan fortsætte som hidtil.

Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Byrådet give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget.

Disse retsvirkninger gælder fra offentliggørelsen af forslaget, og indtil forslaget er endeligt vedtaget, dog maksimalt et år fra offentliggørelsesdatoen.

Bestemmelser