Tilladelser fra andre myndigheder

Trafikregulering

Der kan ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., Der kan have væsentlig betydning for færdselens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Husdyrbrug

Det nærmeste husdyrbrug med erhvervsmæssigt dyrehold (kvæg, 149 DE) ligger ca. 1 km nord for LP-området. Der ligger desuden et større svinebrug (94 DE), Silkeborgvej 287 med en § 11 godkendelse ca. 2 km nord-vest for LP-området. Der er ikke lavet lugtberegninger, men det vurderes ikke, på grund af afstanden og husdyrbrugenes forholdsvis begrænsede dyrehold, at lugtudbredelsen vil række ind i området, jf. planlovens § 15b.

Museumsloven

Museet har foretaget arkivalsk kontrol af planområdet (del af matrikel 6 ad, Lund by, Tamdrup) og har følgende bemærkninger.

Lokalplanområdet er beliggende i et let kuperet landskab med det højeste punkt  mod sydøst. Særligt vest for lokalplanområdet bliver området mere uroligt med dybe lavninger og slugter.

Der kendes på forhånd registrerede fortidsminder på arealet. På arealets højeste punkt mod sydøst blev der ved belejringerne i 1896 registreret en gravhøj (SB 9). Højen er én i en hel serie af høje, der særligt var sydøst for området, men også kendes mod nordvest for eksempel den fredede høj på Lunsd Skole (SB 1).

I nærområdet er der i forbindelse med bolig- og erhvervsudstykninger foretaget store forundersøgelser og udgravninger. Mod syd for eksempel omfattende spor fra stenalderen og mod nord for eksempel et forsvarsanlæg fra jernalderen, et såkaldt hulbælte (SB 159).

 

Arkæologiske registreringer i nærområdet. Lokalplanområdet er markeret med sort A midt i kortet. Ortofoto efter Fund og fortidsminder.

Arkæologiske registreringer i nærområdet. Lokalplanområdet er markeret med sort A midt i kortet. Højt målebordsblad efter Fund og fortidsminder.

Horsens Museums vurdering er, at der ved anlægsarbejde inden for lokalplanområdet er risiko for at påtræffe jordfaste fortidsminder og må derfor anbefale, at der forud for anlægsarbejder foretages arkæologiske forundersøgelser efter museumslovens § 25-27 for at afklare, om der ud over den registrerede gravhøj skulle befinde sig yderligere skjulte fortidsminder på stedet.

Museumsloven er gældende for hele lokalplanområdet. Gøres der under jordarbejder fund af historisk karakter, skal den del af arbejdet, der berører fundet straks indstilles, og Horsens Museum underrettes, jf. museumslovens § 27, stk. 2 og 3.

Servitutter

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst.
Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan fx dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og tv-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger. Kommunen kan være behjælpelig med at oplyse, hvilke forsyningsselskaber, der dækker det pågældende område.