Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens formål er:

1.01 at fastlægge områdets anvendelse til erhvervsformål af regional betydning, i form af et logistikcenter, med tilhørende faciliteter.

1.02 at sikre ejerlavsdiget til eftertiden.

1.03 at varetage hensyn til klimatilpasning, ved at klimatilpasse området så det er robust overfor oversvømmelse fra ekstremregn og ikke forøge oversvømmelsesrisikoen opstrøms- eller nedstrøms lokalplanen.

Redegørelse

2.01 Lokalplanområdet afgrænses som vist på vedhæftede kortbilag og omfatter nedennævnte matrikelnumre og alle parceller, der udstykkes fra de nævnte ejendomme, Lund By, Tamdrup 3a, 4b, 6n, og Kørup By, Tamdrup 14i, 14k, 3d, 3h, 3i, 7000b.

2.02 Lokalplanområdet opdeles i 4 delområder, efter princip som vist på kortbilag 1A, lokalplandelområder.

2.03 Lokalplanområdet forbliver i byzone.

Redegørelse

Lokalplandelområde 1:

3.01 Delområdet må anvendes til bevaringsværdigt dige, området skal friholdes for byggeri, diget skal bevares til eftertiden. 

Lokalplandelområde 2:

3.02 Delområdet må anvendes til administrationsbygninger og veje- og parkeringsanlæg. Derudover må der etableres regnvandsanlæg og grønne arealer i tilknytning til de nævnte anvendelser.

Lokalplandelområde 3:

3.03 Delområdet må anvendes til lager- og logistikcenter og højlager, med tilhørende bygninger, anlæg, vejanlæg, p-pladser, vej- og parkeringsanlæg, servicefunktioner, bygninger til velfærd-, service- og hvilefunktioner og lign. for chauffører, samt lignende funktioner der er nødvendige for logistikcenterets drift. Derudover kan der etableres regnvandsanlæg og grønne arealer i tilknytning til de nævnte anvendelser.

Lokalplandelområde 4:

3.04 Delområdet må anvendes til regnvandshåndtering, grønne områder, tekniske anlæg og småbygninger og lign. til brug for områdets drift.

Redegørelse

Ingen bestemmelser.

Redegørelse

5.01 Kørupvej nedlægges indenfor lokalplanområdet.

5.02 Alle dimensioner på vejudlæg til kørebaner og sideanlæg mv. skal aftales med vejmyndigheden og politiet.

5.03 Der kan efter behov anlægges veje til betjening af lokalplanområdet. 

5.04 I alle blinde vejender skal der etableres vendemulighed for lastbiler (herunder renovationsvogne m.v.) jf. vejreglerne.

5.05 Ved vejtilslutninger og vejenes kurveforløb skal der sikres de nødvendige oversigtsarealer, jf. gældende vejregler. Inden for oversigtsarealerne i kryds, må der således ikke etableres rækværker, plantestensmure eller lignende med en højde over 0,8 meter. Hvis der tilplantes indenfor oversigtsarealet skal beplantningen til enhver tid holdes under en højde på 0,8 m.

5.06 Alt trafik i området skal kunne ske trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Redegørelse

Trafikale indretninger i lokalplanområdet kræver at politiet giver samtykke til projektet.

6.01 I lokalplanområdet anlægges p-pladser til biler, el-biler og cykler til dækning af virksomhedens parkeringsbehov, minimum 1 p-plads per 25 m² kontorbygning, og minimum 1 p plads per 1000 m² lager- og logistikbygning.

Redegørelse

Parkering af køretøjer udenfor lokalplanområdet, som konsekvens af aktiviteten inde i lokalplanområdet, kan ikke tillades. 

Anlægges af P-pladser skal minimum følge lovgivningen i forhold til etablering af ladestandere for el-biler. 

Etablering af parkeringspladser kræver politiets samtykke, og indretning af parkeringspladser skal følge Vejdirektoratets håndbog "Anlæg for parkering og standsning i byer".

7.01 Lokalplanområdet er forsynet med kollektiv varmeforsyning.

7.02 Ledninger og kabler skal fremføres i jorden.

7.03 Belysning af virksomheders interne færdsels- og arbejdsarealer skal være nedadrettet og må ikke lyse ud over ejendommens skel. Belysningsmasters højde må maksimalt være 20 meter høje, og må ikke overstige bygningshøjden på nærmeste bygning. Belysning kan opsættes på faste anlæg under forudsætning af, at lyset er nedadrettet og ikke lyser ud over ejendommens skel.

7.04 Til belysning af parkering- og stiarealer skal der vælges nedadrettet belysning. 

7.05 Eventuel projektørbelysning på ejendommene skal være rettet mod bygningers facader. Facader må ikke belyses i en højde over 10 m. Projektørbelysning må ikke være generende for beboere eller trafikanter uden for området.

7.06 Aften, nat og helligdage skal belysningen af udearealer begrænses til et minimum. 

Redegørelse

7.01 Lagerhaller og lign. kan opvarmes på anden vis. 

7.06 Belysning kan begrænses ved f.eks. at anvende bevægelsessensor, så der kun er belysning af udendørsarealer, når det er nødvendigt. 

8.01 Langs skel til offentlige vej, må der ikke bygges nærmere end 5 m fra skel. Vejanlæg, skilte og hegn er undtaget kravet.

8.02 I hele lokalplanområdet må der maksimalt bygges 500.000 m² etageareal.

8.03 Der etableres særskilt vandforsyning til brandslukning på egen grund. Sprinkler skal min. kunne fastholde branden.

Lokalplandelområde 2

8.04 Maksimale tilladte bygningshøjde er 20 meter og 3 etager.

8.05 Trapper, skorstene, ventilation, solceller og lign. tekniske installationer, er undtaget for højdekravene.

8.06 Bygninger placeres i niveauplaner. Administrationsbygning placeres op til kote (36,2) DVR.

8.07 Der kan placeres solceller på bygningerne. Solceller skal være behandlet, så de ikke reflektere til gene for omgivelserne. 

Lokalplandelområde 3

8.08 Maksimale tilladte bygningshøjde er 20 meter og 3 etager.

8.09 Trapper, skorstene, ventilation, solceller og lign, er undtaget for højdekravene.

8.10 Inden for byggefeltet på kortbilag 3, må der opføres 25.000 m² højlager til og med 45 meters høje. Murkrone på byggeri i byggefeltet, må ikke overstige kote 78. 

8.11 Bygninger placeres i niveauplaner. Lager og logistikbygninger kan placeres op til kote 33.

8.12 Der kan placeres solceller på bygningerne. Solceller skal være behandlet, så de ikke reflektere til gene for omgivelserne. 

Lokalplandelområde 4

8.13 Der må bygges teknikhuse og lign. til driftsfunktioner af området.  

8.14 Anvendelsen af arealer i nærhed til højspændingsmaster, skal altid overholde de afstandskrav, adgangskrav og øvrige betingelser som stilles af masteejer, herunder tinglyste servitutter og lovgivning. Se kortbilag 2 - Eksisterende forhold.

Redegørelse

8.02 I planlægningen skal mezzanin-konstruktioner eller andre åbne etageadskillelser inde i lagerbygningernes åbne rum ikke regnes med, som en del af det samlede etageareal.

8.03 Beredskabet kan ved særligt brandfarlige eller værdifulde bygninger og grundarealer, kræve at ejer etablerer og vedligeholder særskilt vandforsyning til brug for brandslukning. Omfang og dimensionering afklares i dialog med beredskabet.

8.06 og 8.11 Niveauplan beregnes som et gennemsnit af belagte arealer rundt om bygningen. 

8.13 Driftsfunktioner er f.eks. pedelmaskiner, tekniske installationer, pumper og lign. for at området kan driftes.   

9.01 Ny bebyggelse skal fremstå moderne og kvalitetsbetonet for så vidt angår udseende, materialevalg og farvevalg. Der skal vælges materialer, så der opnås helstøbte løsninger med hensyn til form, funktion, proportioner, detaljer og farver. Facader fremstår primært i beton og stålsandwich elementer. Tage udføres med tagpap.

9.02 Bebyggelse skal have et præsentabelt ydre og skal sammen med beplantning og ubebyggede arealer disponeres, så der opnås en harmonisk helhedsvirkning i lokalplanområdet og i forhold til naboarealerne.

9.03 Administrationsafsnit og indgangene gives en særskilt arkitektonisk bearbejdning i forhold til produktions- og lagerbygningerne.

9.04 Bygninger eller bygningsdele over 12 m eller over kote 45, skal udformes under særlig hensyntagen til deres fjernvirkning. Som udgangspunkt må anvendes afdæmpede farver, bl.a. for at undgå visuel konkurrence med den hvidkalkede Tamdrup Kirke.

9.05 Udvendige bygningssider skal fremtræde i dæmpede farver, som lys grå, lys silver og sort. Der må således ikke anvendes signal-, eller meget klare farver. Overflader på facade skal være ikke reflekterende, glas er undtaget fra kravet. 

9.06 Faste installationer på facader og tage, som ventilation og lign, skal holdes i facadens grundfarve, eller afskærmes med sort eller grå beklædning.

Redegørelse

9.05 Overflader må ikke være reflekterende, og skabe gener ved sol på facaden. 

10.01 Terrænregulering i et bælte på 2 meter langs skel, må ikke overstige +/- 0.5 meter i forhold til offentlig vej. Mod naboskel kan terrænregulering øges, hvis den udføres hensigtsmæssigt og uden brug af støttemur. Undtaget fra kravet om terrænregulering er vejanlæg og for ind- og udkørsel af lokalplanområdet, samt ved regnvandsbassiner.   

10.02 I lokaldelområde 3 kan der langs med skel mod vej, etableres jordvold med en højde op til 3 meter. 

10.03 Alle ubenyttede arealer skal tilsås eller beplantes, alternativt kan arealerne vokse vildt op for at styrke biodiversiteten. Der skal anvendes hjemmehørende sorter - se redegørelses teksten.   

10.04 Beplantningen på den enkelte parcel, anlægges og vedligeholdes af grundejeren.

10.05 Mod skel op til offentlig vejarealer plantes træer min. str. Ø16 for hver 50 meter. 

10.06 Ejerlavsdiget i Lokalplandelområde 1 er beskyttet mod tilstandsændringer, hvilket blandt andet betyder, at diget ikke må fjernes. Der ikke må foretages gennembrud af diget. Der ikke må ske omsætning af længere partier af stendiger eller mere omfattende opretning af jorddiger. Der ikke må fjernes sten fra stendiger. Der ikke må plantes hæk i diget eller opstilles udhuse, kompostbunker eller lignende i diget. Der må ikke ske optrækning af stød og rødder efter en bevoksning på diget. Der må ikke ske sprøjtning eller anden brug af bekæmpelsesmidler i væsentlig omfang på diget. Der ikke må pløjes eller graves så tæt ind til diget, at diget skrider ud. 

Vandhåndtering

10.07 Den maksimale befæstelsesgrad er 0,9. Regnvand skal renses og forsinkes indenfor lokalplanområdet før udledning til recipient.

10.08 Regnvand fra befæstede arealer skal, før udledning til recipient, renses og forsinkes i vådt regnvandsbassin med 250 m³ vådvolumen pr. red. ha opland og neddrosles til naturlig afstrømning (0,78 l/s/red. ha).

10.09 Regnvandsbassiner kan etableres såfremt de udføres med en tæt membran. Ved tæt membran forstås en membran udført af plast eller ler. Etablering af bassinet uden tæt membran, vil kræve dokumentation for, at der ikke vil ske udsivning fra bassinet. Ved brand, skal der kunne recirkuleres slukningsvand via regnvandsbassiner, og bassinerne skal kunne afspærres ved udløb til recipient.

10.10 Ekstrem regn skal kunne håndteres på terræn uden at gøre skade på bygninger og tekniske anlæg i henhold til de skitserede principper i Vandhåndteringsplan.

10.11 Ekstrem regn skal forsinkes og ledes kontrolleret ud af området, til arealer hvor det ikke gør skade på bygninger, veje og tekniske anlæg.

10.12 Forsinkelse af ekstremregn inden for lokalplanområdet, skal ske dels i regnvandsbassin og dels på grønne arealer og p-pladser.

10.13 Der skal etableres afspærringsventiler på regnvandsledninger og forsinkelsesbassiner.

Grundvandsbeskyttelse

10.14 P-pladser og kørearealer skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb eller med indbygget kantsten, så al overfladevandet samles op.

10.15 Tagvand kan som udgangspunkt nedsives.

10.16 Opbevaring af råvarer og affald, som kan forurene grundvandet, skal foregå på tætte belægninger og med kontrolleret afløb.

10.17 Olie og kemikalier skal opbevares i egnede beholdere, der enten er dobbeltvæggede eller placeret under tag og beskyttet mod vejrlig. Beholderne skal stå på en oplagsplads med tæt belægning uden afløb eller med afspærringsventil og sikret mod påkørsel.

10.18 Oplagspladser skal være indrettet således, at spild kan holdes inden for et afgrænset område og uden mulighed for afløb til jord, grundvand, overfladevand og kloak. Området eller opsamlingssump skal som minimum kunne rumme indholdet af den største opbevaringsenhed i området.

Hegn

10.19 Trådhegn og lignende hegn må opsættes rundt om lokalplanområdet og skal udformes og placeres diskret. Mod nabogrunde kan hegn placeres i skel. Hvor hegn krydser adgangsveje mv. skal det sikres at der kan holde en hel bil/lastbil uden for porten inden trafikanten skal fortsætte ud på vejen.

Skiltning

10.20 Fritstående skilte skal tilpasses området og der skal tages hensyn til områdets karakter. Det tilstræbes, at skiltet har et enkelt og letopfatteligt udtryk f.eks. med udskårne bogstaver eller logo.

10.21 Der kan opsættes ét fritstående skilt pr. vejadgang fra offentlig vej for hver virksomhed indenfor lokalplanområdet. Der må ikke skiltes med produktreklamer, men kun med firmanavn og/eller logo.

10.22 Fritstående skilte må have en maksimal størrelse på 6 m2.

10.23 Facadeskilte kan have indirekte belysning og men må ikke placeres over murkronen. 

10.24 Facadeskilte må ikke være større end 6x12 meter

10.25 Lysskilte (herunder LED-skærme og andre digitale skilte) må ikke være dominerende og skal skal godkendes i hvert enkelt tilfælde.

Redegørelse

10.04 og 10.05 Udvalgte træer og buske der er naturligt hjemmehørende (eller er meget gamle kulturplanter) i Danmark, og som normalt bliver højere end ca. 1,5 meter (mistelten undtaget): Skovfyr, Ene, Taks, Storbladet Elm, Bøg, Stilkeg, Vinter-eg, Vorte-birk, Dun-birk, Rød-el, Hassel, Avnbøg, Storbladet lind, Småbladet lind, Seljepil, Femhannet Pil, Grå Pil, Bævreasp, Hunde-rose, Blågrøn rose, Æble-rose (gammel dansk kulturplante), Alm. Røn, Seljerøn, Skov-abild (= Skov-æble), Pære (gammel dansk kulturplante), Hvidtjørn (3 hjemmehørende arter), Slåen, Kræge (gammel dansk kulturplante), Mirabel (gammel dansk kulturplante), Fugle-kirsebær, Almindelig Hæg (= Majtræ), Gyvel, Havtorn, Rød kornel, Benved, Kristtorn, Vrietorn, Tørst, Spids-løn, Navr, Vedbend, Ask, Alm. Hyld, Kvalkved, Vedvindel (= Vild kaprifolie) og Dunet Gedeblad og Mistelten.

På øvrige arealer såes der vildengfrø for at styrke biodiversiteten.

10.04 kan fraviges ved trafikale oversigtsforhold ved overkørsler og vejkryds. 

10.06 Følgende tiltag er ikke omfattet af Lokalplanens beskyttelse af diget:

• beskæring og fældning af syge eller udlevede træer og buske på diget

• udbedringer af et eksisterende levende hegn på et dige ved indplantning af enkelte træer eller buske, forudsat at det drejer sig om arter, der allerede forekommer på diget

• almindelig vedligeholdelse i form af reparation af kortere strækninger af stendiger, hvor sten er skredet ned • udbedringer af sammensunkne partier af jorddiger.

Vandhåndtering

10.08-10.09 Afspærringsventiler skal sikre mulighed for recirkulering af vand til brandslukning, samt sikre at der kan lukkes af for en forurening til det omkringliggende miljø, ved brand eller uheld, samt kunne stoppe ekstremregn til recipient.

Skiltning

10.20-10.25 Horsens Kommune kan efter begrundet anmodning, hvor bygninger eller terræn kræver det, efter et individuelt skøn, acceptere andre dimensioner og størrelser. 

11.01 Der kan ikke gives ibrugtagningstilladelse til den enkelte ejendom, før der er givet sikkerhed for etablering og vedligeholdelse af ejendommens beplantninger og regnvandsanlæg jf. lokalplanens bestemmelser i §10.

11.02 Forinden ibrugtagning af byggeri, skal der være etableret parkeringspladser, så parkering kan ske indenfor lokalplanområdet.

11.03 Grønne arealer og volde, skal være beplantet, tilsået eller klargjort til vækst, senest et år efter bygherre har taget nærliggende arealer i anvendelse.

11.04 Regnvandsbassiner skal være etableret.

Redegørelse

Ingen bestemmelser.

Redegørelse

13.01 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen, jf. Planlovens § 15.

13.02 Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen, jf. ovenfor.

Redegørelse

14.01 Endelig vedtagelse af lokalplan 367, ophæver lokalplan 6-2008 med tillæg 1, inden for lokalplanafgræsningen af lokalplan 367. 

Redegørelse

15.01 Når lokalplanen er endelig vedtaget og offentliggjort, må ejendomme der er omfattet af planloven, ifølge planlovens §18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

15.02 Lokalplanen medfører i sig selv ikke pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen og den hindrer ikke en fortsat lovlig anvendelse af en ejendom.

15.03 Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggeloven

15.04 Byrådet kan meddele dispensationer fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen.

15.05 Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan.

15.06 Påtaleretten vedrørende denne lokalplan tilkommer alene Horsens Byråd.