Tilladelser fra andre myndigheder


Skovbyggelinje

I lokalplandelområde 2, løber der i kanten af området en skovbyggelinje fra skoven omkring ejendommen Nørre Snedevej 11, 8700 Horsens. Skovbyggelinjen går ganske lidt ind i lokalplanområdet. Derudover går der en skovbyggelinje op i delområde 4 som udlægges til regnvandsbassin. For byggeri og anlæg inden for skovbyggelinjen i lokalplanområdet, skal der dispenseres fra skovbyggelinjen. Skovbyggelinjen vil primært berøre den kommende vej mellem Mossvej og Vrøndingvej. 

Beskyttet natur

Der ligger to nyere opståede beskyttede vandhuller i den sydlige del af lokalplanområdet.

Såfremt disse planlægges inddraget til et større regnvandsbassin, skal der søges dispensation til dette jfr. naturbeskyttelseslovens §3, hos Horsens Kommune. Såfremt der gives dispensation, vil der blive stillet krav om erstatningsnatur.

Å-beskyttelseslinje 

Nærmeste å-beskyttelseslinje er ca. 290 meter syd for lokalplanafgræsningen og berører derfor ikke lokalplanen.  

Sø-beskyttelseslinje

Nærmeste sø-beskyttelseslinje er ca. 750 meter øst for lokalplanafgræsningen og berører derfor ikke lokalplanen.  

Tilladelser og godkendelser af husdyrbrug

Området er i forvejen udlagt til byzone.

Der ligger 3 erhvervsmæssige husdyrbrug indenfor 1 km fra lokalplan området:

  • Nørre Snedevej 30, 769 meter: svinebrug 130 DE
  • Grønhøjvej 56, 665 meter, kvæg-/hestehold, 30 DE
  • Grønhøjvej 55, 1000 meter, kvæghold 756 DE

Disse husdyrbrug er i forvejen begrænsede i deres udvidelsesmuligheder pga. den eksisterende byzone udpegningen.

Husdyrbrugene vil ikke opleve yderlige begrænsninger på grund af lokalplanens vedtagelse. 

Landbrugspligt

Der er landbrugspligt på matrikel 3a og 4b, begge Lund by, Tamdrup, og 3h og 3d begge Kørup by, Tamdrup.

Lokalplanens gennemførelse forudsætter at landbrugspligten ophæves på de nævnte ejendomme, jf. Lov om landbrugsejendomme.

Landbrugspligten ophæves på erklæring fra landinspektøren ved udstykning efter lokalplanens vedtagelse.

Trafikregulering

Der kan ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., Der kan have væsentlig betydning for færdselens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Museumsloven

Horsens Museum skal kontaktes inden anlægsarbejdet påbegyndes, for at give museet mulighed for at foretage arkæologiske prøvegravninger til vurdering af om der er skjulte fortidsminder, som skal udgraves. Der skal derfor afsættes tid til, at museet kan nå at foretage disse undersøgelser, inden jordarbejde påbegyndes. I henhold til Museumslovens § 27, stk. 2 og 3 Skal anlæg og byggeri standses, hvis der under jordarbejde findes grave, gravpladser, bopladser, ruiner eller andre jordfaste fortidsminder, og Horsens Museum skal underrettes om fundet.

Horsens Museum har foretaget arkivalsk kontrol af lokalplanområdet. Der er stor risiko for at påtræffe fortidsminder ved anlægsarbejde. Dele af arealet er forundersøgt og undersøgt arkæologisk.

Horsens Museum anbefaler, at der foretages arkæologiske forundersøgelser på det resterende areal jf museumslovens § 23-25.

Kontakt Horsens Museum for mere information samt aftale om forundersøgelse.

Fortidsminder

Jf. Naturbeskyttelseslovens § 18 og Museumslovens §§ 29e og 29f. Der er ingen fortidsmindebeskyttelseslinje der skal dispenseres fra.

Beskyttede jord- og stendiger

Lokalplanområdet indeholder et ejerlavsdige. Diget er beliggende i lokalplandelområde 1.

Diget berøres ikke af lokalplanens aktiviteter.
Digets beskyttelse er varetaget af lokalplanen. 

Særlige Kirkeomgivelser og fredninger - Provst Exner fredning

Nærmeste kirke er Tamdrup kirke, 980 meter fra lokalplanafgrænsningen og 2.7 km fra området ligger Hatting kirke. Dernæst kommer, Hansted, Lundum og Korning (Hedensted) med ca. 4.5 km til lokalplanafgræsningen.

Der er ingen fredede områder inden for lokalplanafgrænsningen. Den nærmeste er en kirkefredning, 635 meter vest for afgrænsningen, på vestsiden af Tamdrup kirke.

Lokalplanen berører ikke disse forhold. 

Kirkebyggelinje

695 meter fra lokalplanafgrænsningen er der en kirkebyggelinje, omkring Tamdrup Kirke. Lokalplanen berører ikke dette forhold.

Servitutter

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst.
Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan fx dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og tv-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger.