Kommuneplanen er en samlet plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune - både i byerne og i det åbne land. Kommuneplanen gælder som udgangspunkt i 12 år, men skal revideres hvert fjerde år.
Kommuneplanen indeholder:
- En hovedstruktur, der fastlægger de overordnede mål for udviklingen og arealanvendelsen i kommunen,
- Retningslinjer for arealanvendelsen, og
- Rammer for lokalplanlægningen
En lokalplan skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Hvis der er uoverensstemmelse, kan lokalplanen kun gennemføres, hvis byrådets vedtager et tillæg til kommuneplanen, der muliggør lokalplanens indhold.
Lokalplanens indhold er i overensstemmelse med kommuneplanens hovedstruktur, retningslinjer og rammebestemmelser:
Hovedstruktur
Lokalplanen understøtter kommuneplanens hovedstruktur om byudvikling og vækst.
Retningslinjer
Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinjer.
Oversvømmelse
Området er i et risikoområde for oversvømmelse. Gulvkoten i det eksisterende byggeri er allerede i kote 2,67 DVR90, og lokalplanen fastsætter en minimums kote på 2,6 DVR90, ved nyt byggeri, undtaget skure og lignende der kan tåle at blive oversvømmet, jf. kommuneplanens retningslinjer.
Vandhåndtering
Der er udarbejdet en vandhåndteringsrapport der viser at området kan håndtere hverdagsregn og ekstremregn, jf. kommuneplanens retningslinjer.
Byfortætning
Arealet er udpeget til byfortætning, hvilket også kan ske fremtidigt ved ophævelse af delområde 2 og 3, og igangsætte planlægning for byggeretter, jf. Udviklingsplanen for Åkvarteret og kommuneplanens retningslinjer.
Rammer
Lokalplanområdet er omfattet af kommuneplanramme 10CE01. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanramme 10CE01.