Lokalplanens indhold

Fremtidige forhold

Lokalplanen giver mulighed for at opføre skønsmæssigt tæt-lave boliger i een og to etager med tilhørende veje, stier og fælles friarealer, herunder anlæg til afledning og nedsivning af regnvand.  

Bebyggelsen

Indenfor lokalplanens område er der mulighed for at opføre en tæt-lav boligbebyggelse. Bebyggelsen må opføres i 1 til 2 etager med en maksimal højde på 8,5 meter.

Tæt-lav boligbebyggelse er rækkehuse, dobbelthuse, kædehuse, klyngehuse eller gårdhavehuse, som er helt eller delvist sammenbyggede med lodrette lejlighedsskel. Sammenbygningen kan også ske mellem bolig og småbygninger, eksempelvis garager, carporte eller udhuse, hvis sammenbygningerne udføres med en længde på mindst 3,0 meter.

Bebyggelsen skal opdeles i mindre grupperinger og skal derudover tilpasses området ved hjælp af forskydning og/eller fysisk opdeling mellem de enkelte grupperinger. 

Der vil være mulighed for at etablere et fælleshus for beboerne inden for området.

Vej, sti og parkering

Lokalplanområdet vejbetjenes fra fordelingsvejen Bygholm Bakker.  Boligerne, herunder p-pladserne, må ikke have direkte vejadgang til fordelingsvejen Bygholm Bakker, men fra interne stamveje og/ eller boligveje. 

Vejene anlægges som private fællesveje eller private veje.

Der skal udlægges 1,5 p-plads pr bolig som fælles parkering eller 2 parkeringspladser pr. bolig som individuel parkering. 

Der skal etableres stier, der forbinder lokalplanområdet med stien langs fordelingsvejen Bygholm Bakker og med de omgivende grønne fællesarealer.

Ubebyggede arealer, LAR og beplantning

Lokalplanen udlægger arealer til grønne arealer mellem bebyggelsen og fælles friarealer med henblik på at skabe et grønt og attraktivt boligområde i tæt forbindelse med de eksisterende og kommende rekreative arealer syd for lokalplanområdet mod Bygholm Sø.

De grønne arealer anvendes endvidere til håndtering og nedsivning af regnvand (LAR).

Fælles friarealer skal indrettes så de indbyder til ophold og leg, og der skal etableres beplantning med hjemmehørende arter.

Lokalplanens forhold til helhedsplanen for området 

Lokalplanen supplerer og korrigerer den gældende Lokalplan 1-2012, Helhedsplan, Området nord for Bygholm Sø på følgende punkter:

Boligenklaven Glambeksbakke placering og størrelse svarer til enklaven benævnt 2.7 i helhedsplanen, men afgrænsningen er justeret på grund af den nye daginstitution ved Søvej og et regnvandsbassin, der er etableret for at opsamle skybrudsregn fra arealer nord for Glambeksbakke.  Søvej. Justeringerne berører ikke de nærliggende arkæologiske interesseområder. 

Boligenklaven var i helhedsplanen udlagt til boligbyggeri 2-4 etager. I nærværende lokalplan gives mulighed for tæt-lavt boligbyggeri i op til 2 etager, idet kommunen vurderer at det er en tidssvarende boligtype, som er underrepræsenteret i Bygholm Bakker. 

I lokalplanen er der stillet supplerende krav til håndtering af regnvand i fortsættelse af helhedsplanens intentioner. 

Der er indlagt byggelinjer langs lokalplangrænsen, således at bebyggelsen kan fremtræde med en grøn indramning. 

Helhedsplanens bestemmelser om randplantning er videreført, men det sikres samtidigt at der skabes grønne friarealer langs kanten. Området kan dermed få et åbent præg med god kontakt mellem bebyggelsen og de omgivende fælles grønne områder.

På grund af Glambeksbakkes ændrede form i forhold til den tilsvarende enklave i helhedsplanen er der mulighed for  vejbetjening fra fordelingsvejen Bygholm Bakker med såvel et sydligt som et nordligt tilslutningspunkt, hvis det er mest hensigtsmæssigt i forhold til den kommende disponering af bebyggelsen.