Lokalplanen giver mulighed for følgende:
En udvidelse vil også give mulighed for at der kan behandles nye biomasser og produceres en større mængde biogas. Qua den nationale affaldsplan skal en større mængde af organisk husholdningsaffald genanvendes, det betyder bl.a. at husholdningsaffald i højere grad sorteres og håndteres. Husholdningsaffald kan håndteres i et biogasanlæg og anvendes på lige fod med andet biomasse som husdyrgødning og industrielt organisk affald. Der forventes, at der fremadrettet vil blive behandlet yderligere husholdningsaffald, også omtalt som KOD (Kildesorteret Organisk Dagrenovation) på Horsens Bioenergi. På biogasanlægget anvendes biomassen til at producere værdifuld biogas, der kan erstatte naturgas i naturgasnettet samtidig med, at næringsstofferne fra biomasserne genanvendes som gødning. Processen ændrer strukturen i biomassen og gør den mere tilgængelig for optag i planter. Det betyder at værdien af det afgassede materiale som gødningsprodukt stiger.
Den påtænkte udvidelse vil ligeledes give mulighed for at etablere en økologisk linje på anlægget, hvilket der har været stor efterspørgsel på blandt de økologiske landbrug i lokalområdet.
Den påtænkte udvidelse vil herudover give mulighed for, etablering af en gastankstation. Dette vil kunne give mulighed for at anvende egenproduceret biogas som drivmiddel til de tankvogne og lastvogne, der anvendes til ind- og udkørsel af biomasse.
Horsens Bioenergi ønsker at udvide det eksisterende biogasanlæg. Der ansøges om mulighed for en anlægsudvidelse der kan omfatte etablering af nye anlægsdele bl.a. op til 6 reaktortanke på op til 30 meters højde, to ny haller samt mindre tanke og en forøgelse af eksisterende regnvandsbassin.
I punktform indeholder lokalplanen følgende muligheder:
Udvidelse af arealet til biogasanlæg ændres fra 6.3ha til 7.5 ha.
Opførelse af yderligt 6 reaktorer, så anlægget samlet kan udbygges til 9 reaktorer, maksimalt til 30 meters højde.
Opførelse af bygningsanlæg, tanke og installationer for biogasproduktion, og følgeprocesser deraf, maksimalt til 20 meters højde.
En samlet bebyggelsesprocent på højest 60%.
Opførelse af en gastankstation inde på anlægget.
At virksomheden ved fuld udbygning kan blive til en risikovirksomhed.
Virksomheder indenfor miljøklasse 4-7
Etablering af regnvandsanlæg for normal- og ekstremregn.
Opførelse af beplantet jordvold rundt om anlægget.
Terrænregulering indenfor jordvolden og matrikelskel.
Etablering af hegn rundt om anlægget.
Nødvendig parkering for personblier og lastbiler.