Øvrig planlægning

Trafikplanlægning

Sti langs Bygholm Å:

Nedenfor er vist princippet for ny rekreativ sti vist med rødt der jf. kommuneplanens retningslinjer skal etableres. Stien sikres etableret igennem lokalplanområdet.

Vandområde- & Natura 2000 planer

Lov om vandplanlægning

Det planlagte har en neutral påvirkning på de miljømål, som gennem lov om vandplanlægning er fastlagt for overfladevand og grundvand.

Internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af bilag IV-arter

Natura 2000

Lokalplanområdet ligger ca. 6,3 km fra nærmeste Natura 2000 område, som er Natura 2000 område nr. 236 (Habitatområde H236, Bygholm Ådal).

Udpegningsgrundlaget for området fremgår af Miljøstyrelsens hjemmeside:

https://mst.dk/natur-vand/natur/natura-2000/natura-2000-omraaderne/udpegningsgrundlag/

Lokalplanområdet ligger i byzone på et i forvejen befæstet areal, som ikke vurderes at udgøre et egnet ynglested for nogen af arterne på udpegningsgrundlaget for Natura 2000-området.

Bilag IV-arter

En række arter af planter og dyr, de såkaldte bilag IV-arter, er omfattet af en særlig streng beskyttelse i alle EU-medlemsstater herunder Danmark. Det gælder for dyrearterne, at der er et generelt forbud mod at beskadige eller ødelægge yngle- og rasteområder i deres naturlige udbredelsesområde, mens der for plantearterne er forbud mod at ødelægge dem. Forbuddet gælder uanset om disse dyr og planter findes indenfor eller udenfor beskyttede naturområder.

Horsens Kommune har kendskab til, at der omkring lokalplansområdet lever følgende bilag IV arter; odder, stor vandsalamander, arter af flagermus, samt marsvin i Horsens bugten.

Lokalplanområdet er et i forvejen befæstet areal med blandet byggeri af nyere dato. Der er en række af yngre poppeltræer, plantet ca. 2002, langs Bygholm Å. Idet at stor vandsalamander, marsvin, odder er tilknyttet vandløb, søer og fjorde, vurderes det planlagte indenfor et eksisterende industriområde ikke at påvirke kvaliteten af yngle- og rasteområder for disse bilag IV arter.

Arter af flagermus kan være tilknyttet ældre bygninger og ældre træer, hvor de udnytter hulheder med mere til yngle- og rasteområder. Idet den spredte bebyggelse samt poppeltræerne langs Bygholm Å er yngre bygninger/træer, vurderes hverken træer eller bygninger at udgøre egnede yngle- og rasteområder for arter af flagermus. Lokalplanområdet vurderes derfor ikke at have nogen værdi som yngle- eller rasteområde for nogen af bilag IV-arterne.

§ 3 områder: Eng, hede, mose, overdrev, strandeng, sø og vandløb

Lokalplanområdet ligger umiddelbart syd for udløbet, af det beskyttede vandløb Bygholm Å, til Horsens Fjord. Der må ikke ske tilstandsændringer i det beskyttede vandløb inkl. brink. Naturteamet anbefaler derfor at holde en afstand på 2 m til vandløbets kronekant.

Der gøres opmærksom på, at der skal søges dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 3, hvis projektet medfører tilstandsændringer i vandløbet; såsom anlæggelse af broer, platforme, stier i brinken mv.

Dette vil ligeledes kræve behandling efter vandløbsloven.

Spildevandsplan 2012 - 2015

Lokalplanområdet er omfattet af Horsens Kommunes gældende spildevandsplan 2012 – 2015.

Spildevandsplanen tilrettes ved et tillæg så der oprettes et kloakopland svarende til lokalplanområdet med kloakeringsprincippet Spildevandskloakeret - privat regnvandstilslutning til Forsyning. Kloakoplandet nummereres A04. Regnvand udledes til Bygholm Å via udløb A04UR.

Alt håndtering af regnvand indenfor lokalplanområdet er privat. Regnvand fra området må tilsluttes Samn Forsynings ledning efter anvisning fra Samn Forsyning.

Det tilladelige afløbstal fra lokalplanområdet til Samn Forsynings system er 148 l/s.

Efter tilslutning til Samn Forsynings system varetager forsyningen rensning af regnvandet før det udledes til Bygholm Å.

Der afsættes et areal på 100 m2 med en minimumsbredde på 7 meter indenfor lokalplanområdet til etablering af renseløsning og som adgangsvej til denne i forbindelse med drift og vedligehold, se nedenfor.

Klimatilpasning

Bygherre skal udarbejde en vandhåndteringsplan, som redegør for håndtering af hverdagsregn og ekstremregn.

Bygherre skal ved detailprojekteringen sikre og redegøre for, at der tilvejebringes et blue spot bruttovolumen i terræn på 40 m3.

Ekspropriation

Kommunalbestyrelsen kan i medfør af § 47, stk. 1, i planloven ekspropriere fast ejendom, der tilhører private, eller private rettigheder over fast ejendom, når ekspropriation vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af en lokalplan eller byplanvedtægt og for varetagelse af almene samfundsinteresser.

Ekspropriation er tvungen afståelse af ejendom og kan efter Grundlovens §73 kun ske ifølge lov hvor almenvellet kræver det og mod fuldstændig erstatning.

Efter praksis gælder desuden en række betingelser, som skal være opfyldt ved en ekspropriation. Ekspropriation skal således være lovlig, nødvendig og tidsmæssigt aktuel for realiseringen af ekspropriationsformålet. Herudover skal ekspropriationen være rimelig i den konkrete situation.
En mere detaljeret gennemgang af betingelse for ekspropriation herfor kan blandt andet findes i Erhvervsstyrelsens vejledning om reglerne for ekspropriation efter planloven.
https://planinfo.erhvervsstyrelsen.dk/sites/default/files/media/publikation/vejledning_ekspropriation_efter_planloven.pdf

TEKNISKE ANLÆG

Elforsyning

Lokalplanområdet forsynes med el efter gældende regler.

Varmeforsyning
Varmeforsyningen afgøres af varmeprojektforslag i henhold til varmeforsyningsloven.
Ved beboelse: I ny udstykningsområder på bar mark, skal byrådet vedtage et varmeprojektforslag, senest sammen med lokalplanen.
For Horsens by, og Stensballe, Hatting, Lund, Egebjerg og Gedved, er det vedtaget et
varmeprojektforslag.
Efter 1. januar 2019 kan der ikke skrives betingelser om tilslutningspligt til fjernvarme i
lokalplanbestemmelserne.

Specielt ved erhvervsbyggeri tilføjes: Der kan gives tilladelse til udnyttelse af procesvarme som opvarmningsform i den enkelte virksomhed.

Tekst til lokalplanbestemmelserne hvis der er, eller kommer kollektiv varmeforsyning i området.

Vandforsyning

Området vandforsynes fra Horsens Vand.

Renovation

Det skal sikres, at der er plads til en rationel affaldssortering og opbevaring. Renovationen skal overholde Horsens Kommunes til en hver tid gældende ”Regulativ for erhvervsaffald”.
Ved bolig og erhverv:
Det skal sikres, at der er plads til en rationel affaldssortering og opbevaring.
For boligerne skal renovationen overholde Horsens Kommunes til en hver tid gældende ”Regulativ for husholdningsaffald”.
I bymæssige områder, etagehusbebyggelser mv. kan vælges nedgravede affaldsbeholdere. Inden etableringen påbegyndes skal udformningen og tilkørselsforholdene i givet fald godkendes af Horsens Kommunes afdeling for Affald og Trafik.
For erhvervet skal renovationen overholde Horsens Kommunes til en hver tid gældende ”Regulativ for erhvervsaffald”.

Støj fra virksomheder

I forbindelse med miljøgodkendelse af virksomheder vil der blive stillet krav til, hvor meget
virksomheden må bidrage med til støjniveauet i skel.

Nationale interesser

Lokalplanområdet ligger indenfor konsekvensområde for en produktionsvirksomhed med nationale interesser.

Horsens Kommune har foretaget beregninger for den pågældende virksomheds B-værdier, der konkluderer at byggeri i 20 meters højde (som planlægningen muliggør) ikke vil være begrænsende for virksomheden.

Med udgangspunkt i virksomhedens egen miljøgodkendelse er det Horsens Kommunes vurdering, at grænseværdierne for støv og lugt må anses som overholdt og derfor ikke påvirker planområdet.

Det vurderes derfor, at lokalplanområdet ikke åbner mulighed for anvendelser, der vil skærpe vilkårene for eksisterende produktionsvirksomheder.

Jordbalance

Inden for lokalområdet skal der så vidt muligt etableres jordbalance. Det vil sige at overskydende jord, skal søges nyttiggjort i projektet i det omfang det er muligt. Nyttiggørelse af jord kan kræve særskilt tilladelse.

Jordforurening

Lokalplanområdet er kortlagt på vidensniveau 2 efter jordforureningsloven.

For arealer der er kortlagt på vidensniveau 2 er der i udgangspunktet udført tekniske undersøgelser og/eller tilvejebragt faktuel viden om jordforurening på arealet.

Kortlægningen efter jordforureningsloven medfører følgende begrænsninger og pligter:

  • Der skal søges om tilladelse ved Horsens Kommune før der bygges, graves eller foretages andet anlægsarbejde, herunder blandt andet arbejde der berører å brinken mod Bygholm Å.
  • Der skal søges om tilladelse ved Horsens Kommune, hvis arealanvendelsen ønskes ændret til bolig, børneinstitution, rekreativt område eller følsom arealanvendelse. 

Tilladelsen skal sikre, at jordforureningen ikke vil have skadelig virkning på mennesker og miljø.

Jordhåndtering

I forbindelse med håndtering af samt bortskaffelse af overskudsjord fra området skal der udtages og analýseres jordprøver, jf. jordflytningsbekendtgørelsen og jordflytninger skal anmeldes til Horsens Kommune jf. kommunens jordflytningsregulativ.

Såfremt der under bygge- eller jordarbejdet konstateres en ukendt forurening af jorden, skal arbejdet standses og kommunen skal underrettes.