Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Det er formålet med lokalplanen:

1.1 at fastlægge anvendelsen af lokalplanområdet til offentlige formål (uddannelse, børneinstitution, multihal), boliger (tjeneste- og studieboliger), trafikfunktioner (etablering af "Banegårdsgade", delområde 3) samt udvidelse af Godsbanegade (delområde 4).

1.2 at sikre at vejadgangen for kørende trafik til lokalplanområdet sker fra Godsbanegade samt fra Banegårdsgade, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

1.3 at varetage klimahensyn, ved at klimatilpasse området, så det er robust overfor hverdagsregn, oversvømmelse fra ekstremregn samt stormflod og ikke forøge oversvømmelsesrisikoen opstrøms og nedstrøms lokalplanen. Lokalplanområdet skal udformes og disponeres, herunder eventuel fastlæggelse af befæstelsesgrader, så der kan håndteres regnhændelser indenfor lokalplanområdet samt fra arealerne nord for lokalplanområdet.

1.4 at udstikke retningslinjer og bestemmelser for bebyggelsens og fællesarealernes udformning og anvendelse.

Redegørelse

Ad 1.2 Vejadgangen for kørende trafik til og fra Godsbanegade gælder alene for delområde 1.

Ad 1.3 "Arealerne nord for lokalplanområdet" - der bliver sideløbende med nærværende lokalplan udarbejdet en Rammelokalplan for disse arealer, Lokalplan nr. 362.

2.1 Lokalplanområdet ligger i byzone og består af matr.nre. 873 f, 873 g, 873 h og 873 i, Horsens Markjorder. Området forbliver i byzone.

Redegørelse

Ad 2.1 Det enkelte matr.nr. udgør sit eget delområde i lokalplanen.

Generelt:

3.1 Lokalplanområdets anvendelse er fastlagt til offentlige formål (uddannelse, børneinstitution, multihal), boliger (tjeneste- og studieboliger), trafikfunktioner (etablering af "Banegårdsgade", delområde 3) samt en udvidelse af Godsbanegade, (delområde 4.) Se Kortbilag 1A, Delområdeafgrænsning.

3.2 Lokalplanområdet skal ligeledes anvendes til håndtering af regnvandshændelser både hverdags- og skybrudsregn fra selve lokalplanområdet samt arealerne nord for det aktuelle lokalplanområde, se Kortbilag 6,  Vandshåndteringsplan samt Kortbilag 3, Fremtidige forhold. 

Delområde 1:

3.3 Delområdet skal anvendes til opførelse af bygninger til henholdsvis uddannelses- og boligformål med tilhørende udenomsarealer. Udenomsarealerne skal fortrinsvis anvendes til grønne opholdarealer for de studerende og ansatte. Dog kan der etableres parkeringareal langs lokalplanafgrænsningens østligste del som angivet på Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

Delområde 2:

3.4 Delområdet skal anvendes til opførelse af børneinstitution og multihal med tilhørende udenomsarealer. Udenomsarealernes anvendelse skal fortrinsvis anvendes til lege- og opholdsarealer. Dog kan der etableres parkeringareal langs lokalplanafgrænsningens østligste del som angivet på Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

Delområde 3:

3.5 Delområdets anvendelse fastlægges til vejareal Banegårdsgade.

Delområde 4:

3.6 Delområdets anvendelse fastlægges til udvidelse af Godsbanegade, der henvises til Kortbilag 3, fremtidige forhold.

Redegørelse

Ad 3.2 "Arealerne nord for det aktuelle lokalplanområde" - der bliver sideløbende med nærværende lokalplan udarbejdet en Rammelokalplan for disse arealer, Lokalplan nr. 362.

4.1 Der kan på matr.nr. 373 h, Horsens markjorder (delområde 4) foretages matrikulære ændringer således at hele arealet eller dele af arealet overføres til vejareal (litra 7000).

Redegørelse

Ad 4.1 På tidspunktet for lokalplanens udarbejdelse foreligger der endnu ikke et endeligt vejprojekt. Der bliver udarbejdet en matrikulær sag når vejprojektet foreligger.

Generelt:

5.1 Der skal etableres en gangsti gennem lokalplanområdet, delområde 1 og 2. Gangstien udlægges i mindst 5 meters bredde og anlægges med fast belægning i mindst 3 meters bredde, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

5.2 Fortove og cykelstier skal være gennemgående ved alle vej- og stitilslutninger til henholdsvis Godsbanegade og Banegårdsgade.

5.3 Veje, stier og parkering skal anlægges i overensstemmelse med strukturerne vist på Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

5.4 Veje og stier skal anlægges, så de kan aflede regnvand kontrolleret inde i området, så vandet ikke forvolder skader på bygninger, veje og tekniske anlæg.

Delområde 1

5.5 Adgangsvej til delområde 1 fra Banegårdsgade skal anlægges i fast belægning i en bredde på mindst 3,5 meter.

5.6 Adgangsvej til delområde 1 fra Godsbanegade skal anlægges i fastbelægning i en bredde på 5,5 meter. Hvor vejen forløber langs med det østlige P-areal, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold fungerer vejen ligeledes som manøvreareal for de parkerede biler. Vej / manøvreareal skal her anlægges i fast belægning i en bredde på mindst 7 meter. Der skal etableres / markeres gangarealer, således man ikke skal færdes på selve P-arealet for at komme til den enkelte P-plads.  

Delområde 2

5.7 Adgangsvejen til delområde 2 skal anlægges i fast belægning i en bredde på 5,5 meter. Hvor vejen forløber langs med det østlige P-areal, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold fungerer vejen ligeledes som manøvreareal for de parkerede biler. Vej / manøvreareal skal her anlægges i fast belægning i en bredde på mindst 7 meter. Der skal etableres / markeres gangarealer, således man ikke skal færdes på selve P-arealet for at komme til den enkelte P-plads. 

Delområde 3 

5.8 Banegårdsgade udlægges i mindst 19 meters bredde, med en anlagt  kørebanebredde på 6,5 meter. Der skal på hver side af kørebanen anlægges  en "flexzone" med en bredde på mindst 2 meter.  Derudover skal der ligeledes  på hver side af kørebanen anlægges fortov og cykelsti med en bredde på henholdsvis mindst 2 meter og 2,2 meter. Der henvises til Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

5.9 Der skal langs med den østlige side af "Banegårdsgade" plantes en sammenhængende række af vejtræer bestående af røn (Sorbus latifolia "Atro") suppleret med fuglekirsebær (Prunus avium "Plena"). Langs den vestlige side plantes træer i samme sorter, men i kortere rækker bestående af mindst 3 træer. Træerne skal plantes i "flexzonerne" med en indbyrdes afstand mellem træerne på højst 4 meter. Træerne skal plantes i bede bestående af af varierende græsser og stauder. Der henvises til Kortbilag 3 og 4, Fremtidige forhold og Illustrationsplan. 

Delområde 4

5.10 Hele arealet er reserveret til udvidelse af Godsbanegade og krydset Godbanegade / Banegårdsgade. 

Redegørelse

Ad 5.1 Stien som er placeret i grønne omgivelser mod øst binder daginstitutionen og kollegiet sammen med Campus i syd og øvrige boligbebyggelser i nord. Fra stien inviteres samtidig ind mellem boligklyngerne. Projektet indeholder et finmasket net af stier, der naturligt knyttes op på de omkringliggende gader og stier. Broer leder over regnvandsbassinet og sikrer interne genveje og mulighed for ophold ved vandet.

Ad 5.8 Flexzone er primært forbeholdt beplantning, regnvandshåndtering, parkering, affaldshåndtering, ophold og lignende. 

Ad 5.9 Langs Banegårdsgade udgøres beplantningen af græs- og staudebede, samt gadetræer bestående af røn og fuglekirsebær. Træerne plantes i rækker, der vil give Banegårdsgade en allé karakter.

 

Generelt:

6.1 Der skal etableres tilstrækkelig cykelparkering som angivet i § 6.4 og § 6.7. Placering skal ske i overensstemmelse med Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

6.2 Parkeringsanlæg skal udformes så de anvendes til vandparkering i tilfælde af ekstrem regn.

Delområde 1:

6.3 Der skal inden for området anlægges mindst 1 personbil P-plads pr. 8 elever samt 0,5 personbil P-plads pr. ansat. Heraf skal mindst 2 P-pladser have en størrelse på 3,5 x 5,0 meter og mindst 1 P-plads en størrelse på 4,5 x 8,0 meter.

6.4 Parkeringspladserne skal anlægges i områdets østligste del, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold. Handicap parkering kan placeres tættere ved indgange.

6.5 Cykelparkering skal anlægges med plads til mindst 54 cykler.

Delområde 2:

6.6 Der skal anlægges mindst 22 personbil P-pladser. Heraf skal mindst 1 P-pladser have en størrelse på 3,5 x 5,0 meter og mindst 1 P-plads en størrelse på 4,5 x 8,0 meter.

6.7 Parkeringspladserne skal anlægges i områdets østligste del, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold. 

6.9 Handicapparkering skal etableres i "ankomstzonen primært for gående og cyklende",  se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

6.10 Cykelparkering skal anlægges med plads til mindst 42 cykler.

Delområde 3:

6.11 Der skal langs med Banegårdsgade være mulighed for personbilsparkering. Se redegørelsen til  § 5 om flexzone.

 

Redegørelse

Ad 6.3 Bestemmelserne om antal af P-pladser i delområde 1 tager udgangspunkt i Horsens Kommunes Parkeringsnorm. I forhold til § 6.7 er antallet af P-pladser bestemt ud fra, at der kan ske en dobbeltudnyttelse af P-pladserne med Campus grunden.

Ad 6.4 Cykelparkering til beboere er indarbejdet i de overdækkede arealer tæt på indgangene mens cykelparkering til gæster kan indarbejdes i nicher ved værksteder og fælleshus.

 

Generelt

Belysning:

7.1 Der skal indenfor lokalplanområdet etableres belysning af veje, stier og P-arealer. Belysningen skal være nedadrettet og må ikke være generende for trafikanter og beboere inden for og uden for lokalplanområdet.

7.2 Der kan indenfor lokalplanområdet etableres effektbelysning. Effektbelysningen kan etableres i et sammenspil med bebyggelsens arkitektur, belægninger og beplantninger. Belysningen må ikke være generende for trafikanter og beboere inden for og uden for lokalplanområdet.

Ledningsanlæg:

7.3 Alle eksisterende og nye regnvandsudløb fra lokalplanområdet til Bygholm Å skal etableres med kontraklap.

Varmeforsyning:

7.4 Området er omfattet af forsyningspligt fra Fjernvarme Horsens.

Redegørelse

Ad 7.1 Såfremt Horsens Kommune skal overtage drift og vedligeholdelse af denne belysning på veje og stier, skal der forinden etablering fremsendes et belysningsprojekt til godkendelse.

Generelt:

8.1 Al bebyggelse skal placeres inden for byggefelterne A, B eller C, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

Delområde 1:

8.2 Byggeri må i byggefelt A have en maksimum højde på 10,5 meter op skal opføres som én sammenhængende bygning.

8.3 Byggeri må i byggefelt B opføres i højst 3 etager med en maksimum højde på 13 meter. Byggeriet skal som udgangspunkt fremstå som 4 - 8 kubistiske punkthuse.   

8.4 Bebyggelsesprocenten i delområde 1 må være højst 150.

8.5 Cykelparkering i konstruktion skal placeres som vist på Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

Delområde 2:

8.6 Byggeri må i byggefelt C bestå af 3 sammenbyggede bygningsvolumener, som benævnes I, II og III og bygningshøjderne spænder mellem 6 til 18 meter. Se Kortbilag 3, Fremtidige forhold.

8.7 Bygningsvolumen III skal have en minimum højde på 10 meter og en maksimum højde på 11 meter. For bygningsvolumen I og II skal bygningshøjderne være mellem 10 til 18 meter. Sammenbygninger mellem de 3 bygningsvolumener kan udføres med bygningshøjder ned til 6 meter.

8.8 Bebyggelsesprocenten i delområde 2 må være højst 150.

8.9 Cykelparkering skal placeres som vist på Kortbilag 3, fremtidige forhold og kan anlægges i konstruktion.

Redegørelse

Ad 8.2, 8.3, 8.6 og 8.7 Bygningshøjder måles fra niveauplaner, som fastlægges i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Niveauplaner kan fastlægges for den enkelte bygning. Ved fastlæggelse af niveauplaner skal der tages hensyn til at byggeriet placeres i LAR-område (Lokal Afledning Regnvand). Enkelte bygninger kan i det omfang det er nødvendigt have forskellige niveauplaner.

Ad 8.7 Bygningsvolumen III skal opføres i cirka sammen højde som byggefelt A, i Delområde 1 for at opnå et ensartet udtryk mod vest, Banegårdsgade.

Ad 8.4 og 8.8 Bebyggelsesprocenten udregnes for den enkelte ejendom.

 

 

Generelt:

9.1 Tekniske anlæg som ventilationanlæg skal integreres i byggeriet og må ikke placeres på tage. Eventuelle solcelle- og / eller solvarmeanlæg skal integreres i byggeriets arkitektur i plan med de respektive bygningsdele. Overflader på disse skal være antirefleksbehandlede.

9.2 Der må ikke opsættes skilte på bygningernes facader bortset fra husnumre og henvisningsskilte med en størrelse på højst 20 x 50 cm (h x l). Skiltning må kun etableres i farve sort / hvid eller udføres i metal stål, messing, kobber eller træ. I delområde 1 må der højst ét sted opsættes institutionens navn, i form af fritstående bogstaver med en maksimal størrelse på 30 x 30 cm. Alternativt kan eventuelle navne på de enkelte bygninger "dannes i murværket" ved brug af bestemmelserne i § 9.4.

9.3 Cykelparkering i konstruktion som nævnt i § 8.5 og § 8.9 kan udføres med ydervægsmaterialer i tegl, træ eller stål eller en kombination heraf. Tage kan beklædes med zink eller sort tagpap.

Delområde 1, byggefelt A:

9.4 Facader skal primært fremstå i murværk. Der skal anvendes tegl i rødlige og / eller varierende nuancer - eventuelt i et miks af genbrugstegl i varieret sortering og nye teglsten. Murværket skal fremstå varieret og detaljeret med eksempelvis variationer af forskellige forbandter, murstik, relieffer, vindues- og gesimsbånd og lignende.

9.5 Tagkonstruktionen udføres som synlig trækonstruktion . Tagkonstruktionen skal fungere således at den skaber brede overdækkede arealer mod både Godsbanegade og Banegårdsgade samt mod de bagvedliggende arealer. Den markante tagkonstruktion overdækker derved selve bygningsvolumenerne og skaber samtidig overdækkede udendørsarealer. 

9.6 Tagkonstruktionen skal udføres som vandret tag. Der kan anvendes sort tagpap eller anden banevare, zink, eloxeret aluminium eller tagene kan begrønnes. Der kan anvendes solceller efter bestemmelserne i § 9.1. Tagrender, nedløbsrør, inddækninger med videre skal udføres i zink.

9.7 Vinduer og døre skal fremstå i træ og / eller aluminium. Udvalgte glashjørner kan fremstå limede.

Delområde 1, byggefelt  B:

9.8 Bygningerne skal opføres som kubistisk formprincip med inderliggende atrium.  

9.9 Facader skal udføres som under § 9.4. Murværket kan i højere grad suppleres med større eller mindre overflader i træ. Der kan arbejdes med dybde i facaderne på udvalgte steder, eksempelvis ved altaner, således facaderne i mindre grad fremstår som en plan flade.

9.10 Tage skal udføres som flade tage. Skal beklædes som under 9.6.

Delområde 2, byggefelt C:

9.11 Byggeri i byggefelt C består af 3 sammenbyggede bygningsvolumener, som benævnes I, II og III. Se Kortbilag 3, Fremtidige forhold. Det samlede bygningskompleks (bygningsvolumener I, II og III) skal primært fremstå med facader i tegl.

9.12 Bygningsvolumen I skal fremstå med facader i blank murværk primært som genanvendt gul Flensborgtegl.

9.13 Bygningsvolumen II: Facader mod vejarealer (Banegårdsgade) skal primært fremstå i tegl - som blank murværk og / eller skærmtegl. Der kan anvendes tegl i gullige, brunlige, rødlige og / eller varierende nuancer - eventuelt et miks af genbrugstegl i varieret sortering og nye teglsten. Murværket skal fremstå varieret og detaljeret med eksempelvis variationer af forskellige forbandter, murstik, relieffer, vindues- og gesimsbånd og lignende. 

9.14 Bygningsvolumen III: Facader kan udføres som under 9.13. Facader kan endvidere fremstå i træ eller som pladebeklædning i stål / alu / eloxerede plader i store formater (200 x 100 cm) i gyldne, rødlige eller brunlige nuancer. Facader, der vender mod øst og syd (mod legepladsarealet) skal begrønnes med klatreplanter, som plantes i plantekasser. Udgået beplantning skal erstattes af ny beplantning. Mindst halvdelen af facadelængden mod Banegårdsgade skal indeholde vinduespartier eller anden form for transparent bygningsdel i gadeplan.

9.15 På bygninger i byggefelt C, hvis tagflade(r) skal udnyttes til udendørs opholds- og aktivitetsarealer skal ydervægge føres op over tagfladen som eksempelvis brystningsmur eller anden brystningskonstruktion, der sammen med en eventuel håndliste skal danne værn i tilstrækkelig højde. 

9.16 Værn og trapper skal fremstå galvaniseret stål eller i perforeret metal.

9.17  Siddetrappe /-anlæg i bunden af trappe til legeplads kan udføres i beton eller træ.

Redegørelse

 

Delområde 1, Byggefelt A og B.

Inspirationsfoto - Frederiksbjergskole, Aarhus

Inspirationsfoto - Ny hal til Tove Ditlevsens skole, København

Ad 9.12 Det er hensigten med bestemmelsen, at der anvendes tegl fra dele af "det gamle fængsel", som nedrives.

Ad 9.14 Bestemmelsen skal sikre at indendørsaktiviteter i byggeriet er synlige fra gadeniveau, som bidrag til en "levende" Banegårdsgade.

Generelt

10.1 Ekstremregn op til T100 skal forsinkes eller ledes kontrolleret ud af området til arealer, hvor det ikke gør skade på bygninger, veje og tekniske anlæg som skitseret i bilag 7, Vandhåndteringsplan.

10.2 Regnvand skal håndteres med rensning i våde regnvandsbassiner eller tilsvarende med 250 m3 vådvolumen pr. red. ha opland samt hydraulisk forsinkelse af vandet ned til naturlig afstrømning som er 0,80 l/s/red.

Belægninger og konstruktioner

Delområde 1

10.3 ”Værkstedsgaden” skal udføres i beton udformet med forskelligt bearbejdede overflader – for eksempel kostede og prægede. Belægningen bearbejdes med vandrender og eventuelle støbeskel, samt eventuelle spor til værkstedernes vogne. Detaljeringen af overflader og kanter kan tydeliggøre områdernes funktion, i forhold til færdsel, ophold, mock-up arealer med mere.

10.4 Omkring bassinet skal der udføres træbrygger, -trin og -broer. Alle skal udformes som trækonstruktioner.

10.5 Mellem boligerne udføres en belægning af teglklinker eller natursten. Ved indgange til boliger og terrassearealer kan belægningen løftes enkelte steder til siddetrin og kanter i forskellige højder. Belægningen kan videreføres i stiforbindelser over vej og parkeringsarealet mod øst til eventuelle broer over Blodgrøften.

10.6 Langs Blodgrøften skal belægning på parkeringsarealer fremstå grønne som for eksempel græsarmering.

10.7 Multipladsen kan udføres i gummi eller et andet materiale, som er velegnet til boldspil.

10.8 Mellem P-arealerne mod øst og "Blodgrøften" kan der opføres en sammenhængende støttemur i tegl, insitustøbt beton eller spuns med en synlig maksimumhøjde på 150 cm. Alternativt kan sættes en kantsten med høj lysning, samt skråning tilsået med ekstensivt græsblanding langs "Blodgrøften".

Delområde 2

10.9 På legepladsen udføres belægning som flisebelægnig, grusbelægning, asfalt, faldgummi, faldsand, muldarealer. 

10.10 Mellem P-arealerne mod øst og "Blodgrøften kan der opføres en sammenhængende støttemur i tegl med en maksimum højde på 150 cm

Beplantning

Delområde 1

10.11 Langs Værkstedsgaden skal beplantningen udgøres af gadetræer bestående af for eksempel eg og røn.

10.12 Mellem kollegieboligerne skal beplantningen variere med stauder og græsser, træer og mindre buske. Træerne kan være af sorterne eg, røn, æble og løn, pil eller lignende.

10.13 I arealerne omkring bassinet skal beplantningen består primært af pil, el, siv, græsser og stauder,  og sammensættes, så den tager højde for de givne vækstbetingelser med varierende vandstand og udsving mellem tørre og våde perioder.

10.14 Langs blodgrøften forstærkes og fastholdes det eksisterende selvgroede grønne forløb med supplerende beplantning. Evt. beplantning, som fjernes i forbindelse med terrænbearbejdning og støttemure skal reetableres.

Delområde 2

10.15 På legepladsen skal beplantningen variere mellem solitære træer og grupper af træer, buske, staudegræsser og græs.

Delområde 3

10.16 Der skal i begge sider af Banegårdsgade plantes vejtræer: Træerne skal plantes i "flexzonen". Der henvises til "Kort og Skitser", snit gennem Banegårdsgade, samt Kortbilag 4, Illustrationsplan. Træerne kan plantes som allétræer med en indbyrdes afstand på højst 10 meter eller der kan etableres plantebede med indbyrdes afstand på højst 25 meter og med 2-4 træer i hvert plantebed. Der henvises til Kortbilag 4, Illustrationsplan.

Regnvandshåndtering

Delområde 1

10.17 Centralt på grunden skal der indarbejdes et regnvandsbassin. Bassinet skal udformes med et permanent vådt volumen, der sørger for, at regnvandet renses inden det ledes videre, samt et opstuvningsvolumen, der sikrer plads til ekstra regnvand ved større regnhændelser. Det konstante vandspejl skal placeres så højt som muligt i forhold til omgivelserne, så der er god visuel kontakt til vandet også når bassinet ikke er fyldt helt op. Bassinet skal bearbejdes med en urban kant og permanent vand mod vest og beplantede bløde brinker mod øst.

10.18 Der skal etableres en vandvej til klimavand som skitseret i bilag 6, Vandhåndteringsplan. Vandvejen skal have fald mod syd og skal ved lokalplanafgrænsningens skal mod nord have maksimal terrænkote på 2.57 meter DVR 90. 

Redegørelse

Ad 10 generelt. Mod Banegårdsgade og den vestligste del af Godsbanegade bearbejdes projektet med en urban ”kant” som henvender sig til de omkringliggende gadeforløb – her er der primært værksteder og fællesfunktioner. Denne side er rå og kantet, og de grove funktioner afspejler sig i både materialevalg og bearbejdning. Mod Blodgrøften i øst udformes et grønt haverum, hvori kollegieboligerne placeres. Dette område udformes med en grøn karakter og større frodighed. Materialer er ligeledes mindre i skala og med en finere bearbejdning af detaljer og overgange.

I midten ligger det blå rum, som består af et regnvandsbassin med træbrygger og broer, der på samme tid både adskiller og samler bebyggelsen på området.

 

Ad 10.7 Arealerne skal kunne anvendes til mooncar/cykelbane, oplevelsessti, vild leg og stille leg.

11.1 Ny bebyggelse/området må ikke tages i brug før der er sikret afledning af regnvand, enten til nedsivning eller til områdets regnvandsbassiner.

11.2 Ny bebyggelse/området må ikke tages i brug før der er sikret kontrolleret afledning af regnvand ved skybrudshændelser.

11.3 Ny bebyggelse må ikke tages i brug før end anlæg og installationer til håndtering af ekstrem regn er etableret.

11.4 Ny bebyggelse må ikke tages i brug før end kontraklapper er etableret.

11.5 Ny bebyggelse/området må ikke tages i brug før bebyggelsen er tilsluttet kloakanlæg.

11.6 Ny bebyggelse/området må ikke tages i brug før der er etableret fælles opholdsarealer, veje, stier, parkeringspladser, belysning og  beplantning, som nævnt i § 5, 6 ,7 og 10.

Redegørelse

Ingen bestemmelser.

Redegørelse

13.1 Der er ingen tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanens formål.

Redegørelse

14.1 Den del af lokalplan nr. 200 Lokalplan for Vestbyen og nr. 126 Boligbebyggelse ved Gl. Jernbanegade, der ligger inden for lokalplanområdet ophæves ved den offentlige bekendtgørelse af den endeligt vedtagne lokalplan.

Redegørelse

Ad 14.1 Aflysning af gældende Lokalplaner sker ved endelig vedtagelse og offentliggørelse af nærværende lokalplan.

 

15.1 Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, efter Planlovens § 18 kun bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

15.2 Lovlig eksisterende bebyggelse eller lovlig anvendelse, som er etableret før offentliggørelsen af planforslaget, kan fortsætte som hidtil.

15.3 Byrådet kan ifølge Planlovens § 19 meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen.

15.4 Mere væsentlige afvigelser fra planen kan gennemføres ved tilvejebringelse af ny lokalplan.

15.5 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanens formål, fortrænges af planen.

15.6 Andre servitutter kan eksproprieres, når det er nødvendigt for planens virkeliggørelse.

15.7 I henhold til § 47 i Planloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelse af lokalplanen.

15.8 Såfremt byggeforholdene i øvrigt ikke er reguleret i nærværende lokalplan, gælder Planlovens og Byggelovens bestemmelser.

15.9 Horsens Kommune har påtaleret for overtrædelse af bestemmelserne i nærværende lokalplan.

Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må de ejendomme, der er omfattet af lokalplanforslaget, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige lokalplan.

Der gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændret anvendelse.

Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendomme kan fortsætte som hidtil.

Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Byrådet give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget.

Disse retsvirkninger gælder fra offentliggørelsen af forslaget, og indtil forslaget er endeligt vedtaget, dog maksimalt et år fra offentliggørelsesdatoen.