Tilladelser fra andre myndigheder

Skovbyggelinje 

Omkring Bygholm Park er der en 300 meter skovbyggelinje. Realiseringen af lokalplanen kræver, at Miljøstyrelsen ophæver eller reducerer skovbyggelinjen inden for lokalplanens område. Det er bevoksningerne med højstammede træer eller med træer, som med deres alder kan blive højstammede træer, der kaster en skovbyggelinje. Det gælder for offentligt ejede bevoksninger når de i sammenhæng er på mere end ½ hektar  og ellers når de i sammenhæng (max indbyrdes afstand på 25m) er på mere end 20 hektar.

Mange af beplantningerne i Bygholm Park er skov uanset om området har betegnelsen Bygholm Park. I disse beplantninger er der er tale om træer, der står i en ukultiveret skovbund, der er f.eks. ikke slået plænegræs imellem træerne eller blomsterbede. Uden at det er et krav for at være skov, så understøttes argumentet for at det er skov også af, at de er mere eller mindre selvsåede eller er i gang med at så sig selv henholdsvis vokser til med en tæt underskov af vilde / forvildede træer og buske.

Aktuelt er udpegningen, af at det er skov, sket af GeoDanmark, og skovbyggelinjerne er sket ved en automatisk computerberegning af, hvilke af de udpegede skove, som opfylde ovennævnte krav for at afkaste skovbyggelinjer.  Skoven er offentlig ejet af henholdsvis BaneDanmark og Horsens Kommune.

 

 

Trafikregulering

Der kan ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg med mere, der kan have væsentlig betydning for færdselens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Museumsloven

Horsens Museum har foretaget arkivalsk kontrol af planområdet og vurderer, at der er lille risiko for, at der ved anlægsarbejdet vil blive påtruffet væsentlige
arkæologiske fortidsminder.


For hele planområdet er gældende, at gøres der under arbejdet findes grave, gravpladser, bopladser, ruiner eller andre jordfaste fortidsminder, fortidsminder skal arbejdet standses og Horsens Museum tilkaldes jf. museumslovens § 27 stk.
2.

Servitutter

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst.
Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan for eksempel dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og tv-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger. Kommunen kan være behjælpelig med at oplyse, hvilke forsyningsselskaber, der dækker det pågældende område.