I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Lokalplanens formål er,
1.1 At fastlægge området til produktion af biogas, vedvarende energi, bearbejdning af biomasse, med tilhørende bygninger, tanke, skorstene m.v
1.2 At sikre, at anlægget ved fastsættelse af højder udføres under hensyntagen til det omkringliggende landskab
1.3 At fastlægge etablering af afskærmende beplantning under hensyntagen til det omkringliggende landskab.
1.4 At varetage hensyn til klimatilpasning ved at gøre området robust overfor oversvømmelse fra ekstremregn og ikke forøge oversvømmelses risikoen opstrøms- og nedstrøms lokalplanen.
1.5 At sikre at regnvand fra tage og befæstede arealer renses og forsinkes i et regnvandsbassin, før det udledes til recipient.
1.6 At sikre mulighed for følgeprocesser til biogasproduktionen. F.eks. Power2X, Metanisering og lign.
Formålet er at fremtidssikre biogasanlægget, give naboerne vished om anlæggets fremtidige udformning og størrelse, samt at understøtte en produktion af vedvarende energi, og sikre landbruget bæredygtig gødning.
2.1 Lokalplanområdet omfatter matr. nr. 3g og en del af matr. 11a, Rådvej by, Hansted, og som er afgrænset af lokalplanafgræsningen, samt alle dele der udstykkes herfra.
2.2 Bebyggelse efter bestemmelserne i lokalplanen, kræver ikke tilladelse efter planlovens § 35, stk. 1 (landzonetilladelse). Det er en forudsætning, at der ikke meddeles dispensation fra lokalplanens §§ 3, 4, 6 og 7, (bonusvirkning).
2.3 Området ligger i landzone og vil forblive i landzone.
3.1 Delområde I, II, V fastlægges til biogasanlæg med de tilhørende bygninger, tanke, faciliteter og funktioner, der supportere anlæggets drift, samt fremtidige teknologier i forlængelse af biogasproduktion som f.eks. Power2X, Metanisering og lign.
3.2 Delområde III fastlægges til areal til etablering af regnvandsbassin, hvor regnvand fra tage og befæstede arealer renses og forsinkes før det udledes til recipient.
3.4 Delområde IV anvendes til jordvold.
3.3 Delområde VI udlægges til parkering og gastankstation eller anden produktion i forlængelse af biogasproduktion som f.eks. Power2X, Metanisering og lign.
Ingen bestemmelser
5.1 Lokalplanområdet trafikbetjenes fra Ålkærgårdvej, som vist på kortbilag 4.
5.2 Veje skal anlægges, så de kan aflede regnvand kontrolleret inde i området, så vandet ikke forvolder skader på bygninger og tekniske anlæg.
5.3 Det skal være muligt for lastbiler at vende på grunden uden de skal bakke, særligt på steder hvor der kan forekomme bløde trafikanter.
5.4 I blinde vejender skal der etableres vendemulighed for lastbiler.
5.5 Der skal etableres trafiksikre krydsninger på den interne vej, hvor de bløde trafikanter skal krydse, og der kan forekomme tung trafik.
5.6 Der skal sikres fornøden oversigtforhold.
5.7 Der skal laves markerede interne stier, så de bløde trafikanter kan komme sikkert rundt på området.
Det er vigtigt at sikre, en god og sikker adskillelse af køretøjer og områdets bløde trafikanter, for at undgå ulykker i området.
6.1 Der skal etableres det antal parkeringspladser, som til enhver tid opfylder behovet for medarbejdere, kunder og besøgende, personbiler og lastbiler, efter kravene i Horsens Kommunes gældende parkeringsnorm.
6.2 P-arealer skal indrettes efter gældende vejregler, herunder p-pladser for lastbiler og trailere.
6.3 Parkering for personbiler og lastbiler og trailere skal være fysisk adskilt, så det ikke er muligt, at der kommer gående trafik, hvor der er bakkende lastbiler.
7.1 Belysning af virksomheders interne færdsels- og arbejdsarealer skal være nedadrettet og må ikke lyse ud over ejendommens skel og genere naboerne.
7.2 Belysningsmasters højde må maksimalt være 20 meter og må ikke overstige bygningshøjden.
7.3 Belysning kan opsættes på faste anlæg over 20 meters højde under forudsætning af, at lyset er nedadrettet og ikke lyser ud over ejendommens skel og ikke genere naboerne.
7.4 Eventuel projektørbelysning skal være rettet mod bygninger eller anlæg.
7.5 Lyskilden skal afskærmes, således at naboer og trafikanter ikke kan se direkte ind i lyskilden.
7.6 Alle ledninger og kabler føres i jorden eller fastmonteret på bygninger og anlæg.
Bestemmelserne skal sikre at naboer og trafikanter i den mørke periode, både vinter, aften og nat, ikke er genereret af skarpt lys fra belysning indefra lokalplanområdet.
8.1 Den maksimale bebyggelsesprocent for området er 60.
8.2 Bygningshøjden for delområde I må ikke overstige 20 meter. Bygningshøjder m.v. regnes fra naturligt terræn eller nærmeste belægningsniveau.
8.3 Bygningshøjden for delområde II må ikke overstige 26 meter. Bygningshøjder m.v. regnes fra naturligt terræn eller nærmeste belægningsniveau.
8.4 Der må ikke bygges i beplantningsbæltet, som er udlagt i delområde IV. Beplantningsbæltet se §10.
8.5 Bygningshøjden for delområde V er 26 meter. Bygningshøjder m.v. regnes fra naturligt terræn eller fra et niveauplan fastsat af Horsens Kommune.
8.6 Bygningshøjden for delområde VI er 20 meter. Bygningshøjder m.v. regnes fra naturligt terræn eller fra et niveauplan fastsat af Horsens Kommune.
8.7 Skorstene, antennemaster, ventilationsafkast, trapper og lignende, som er nødvendige for virksomhedens produktion eller områdets tekniske forsyning, er undtaget fra højdekravene i §8.
8.8 Området skal indrettes, så der ikke er risiko for skadevoldende oversvømmelse af bebyggelse og tekniske anlæg.
9.1 Bebyggelsen inden for lokalplanområdet skal fremstå som en samlet helhed i farver, form og materialer.
9.2 Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer, bortset fra vinduesglas eller anlæg for udnyttelse af solenergi.
9.3 Bygninger skal holdes i samme grå farve som facaden mod Østbirkvej.
9.4 Facaden mod Østbirkvej, skal fastholde sine nuværende former og farver, så det oprindelige arkitektoniske udtryk bevares.
9.5 Facader/ydervægge på bygninger og lave tankanlæg skal bestå af overfladebehandlede (malet, galvaniseret eller lign.) metalplader, dog også hulplader, eller behandlet/ubehandlet beton
9.6 Facader/ydervægge på bygninger og afskærmninger mellem disse samt pasteuriseringstanke skal fremstå i en ensartet grå nuance.
9.7 Lave tankanlæg som gaslagertanke inkl. overdækning skal, fremstå i samme grå nuance som bygninger og ellers i samme lys grå nuance som reaktortanke og skorsten.
9.8 Reaktortanke og skorstene skal fremstå i en ensartet lys grå nuance.
9.9 På anlæggets facade mod Østbirkvej kan der etableres ét logo og/eller navn. Logo må maksimalt være 1 x 3 m og bogstaver i navn må maksimalt være 0,5 m høje.
9.10 På én reaktortank må der etableres ét skilt på maksimalt 1 x 3 m.
9.11 Ved indkørsel til anlægget fra Ålkærgårdvej kan der etableres ét skilt på maksimalt 1 x 1 m.
9.12 Den ovenfor fastlagte skiltning må kun orienteres mod Østbirkvej.
9.13 Skilte må ikke oplyses indefra, men kan belyses udefra.
Bestemmelserne skal sikre at anlægget fremstår enkelt og roligt i form og farve, og fastholder det stramme arkitektoniske udtryk. Argumentationen findes i miljørapportens afsnit om visuel påvirkning, og forholdet imellem anlæg og landskab.
10.1 Der skal etableres 3-6 række træer, i beplantningsbælte i delområde IV med en placering som vist på kortbilag 4. Træerne skal plantes med maks. 15 meter imellem stammerne
10.2 I delområde IV etableres en jordvold, minimum 1,2 meter høj over terræn, og med maksimalt 45 graders skråninger til begge sider. Jordvoldens højde skal mod øst, syd og vest, dimensioneres i forhold til terrænet, så den minimum kan tilbageholde en volumen på 9500 m³, samt sikre den beregnede regn volumen jf. vandhåndteringsplanen og samtidigt sikre overholdelse af §10.9.
10.3 Beplantningsbæltet skal bestå af træer og buske, som er naturligt hjemmehørende i den østjyske region, artsliste fremgår redegørelsen nedenfor. Træerne skal være løvtræer, f.eks. ahorn, eg og lind, og træer skal minimum være Ø16 cm i stammeomkreds, når de plantes.
10.4 Der kan opsættes et trådhegn på indersiden af beplantningsbæltet med maksimum højde som beplantningsbæltet.
10.5 Beplantningsbælter kan gennembrydes af veje, stier og sigtelinjer, når indtrykket af en samlet beplantning bevares.
10.6 Ubebyggede arealer skal holdes ryddede for oplag. Udendørs oplag må kun ske på vestsiden af facaden, der vender mod Østbirkvej.
10.7 Der skal inden for lokalplanområdet etableres et regnvandsbassin i delområde III.
10.8 Regnvand fra vejarealer og tætte belægninger skal håndteres via regnvandsbassin.
10.9 Ekstrem regn skal forsinkes eller ledes kontrolleret ud af området, til arealer hvor det ikke gør skade på bygninger eller tekniske anlæg.
10.10 Arealer der ikke anvendes, tilsåes med vildengfrø.
§10.1. De 15 meter skal sikre, at træerne kan være der når de får krone, og der i fremtiden ikke skal tyndes så hårdt i dem, at de mister deres betydning som visuel skærm.
Jf. §10.3 Liste med planter til beplantning af støjvold, på skråningen væk fra anlægget.
Udvalgte træer og buske der er naturligt hjemmehørende (eller er meget gamle kulturplanter) i Danmark, og som normalt bliver højere end ca. 1,5 meter (mistelten undtaget): Skovfyr, Ene, Taks, Storbladet Elm, Bøg, Stilkeg, Vinter-eg, Vorte-birk, Dun-birk, Rød-el, Hassel, Avnbøg, Storbladet lind, Småbladet lind, Seljepil, Femhannet Pil, Grå Pil, Bævreasp, Hunde-rose, Blågrøn rose, Æble-rose (gammel dansk kulturplante), Alm. Røn, Seljerøn, Skov-abild (= Skov-æble), Pære (gammel dansk kulturplante), Hvidtjørn (3 hjemmehørende arter), Slåen, Kræge (gammel dansk kulturplante), Mirabel (gammel dansk kulturplante), Fugle-kirsebær, Almindelig Hæg (= Majtræ), Gyvel, Havtorn, Rød kornel, Benved, Kristtorn, Vrietorn, Tørst, Spids-løn, Navr, Vedbend, Ask, Alm. Hyld, Kvalkved, Vedvindel (= Vild kaprifolie) og Dunet Gedeblad og Mistelten.
På den nederste/laveste del af jordvoldens skråninger, såes der vildengfrø som yderligt vil styrke biodiversiteten.
11.1 Ny bebyggelse og anlæg må ikke tages i brug, før der de nævnte forhold i §10.1, §10.2, §10.3 er etableret.
Ingen bestemmelser.
Ingen bestemmelser.
14.1 Lokalplan nr. 7- 2012, Rådved By ophæves i sin helhed ved nærværende lokalplans endelige vedtagelse og offentliggørelse.
15.1 Når lokalplanen er endelig vedtaget og offentliggjort, må ejendomme der er omfattet af lokalplanen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
15.2 Lokalplanen medfører i sig selv ikke pligt til at udføre anlæg, der er indeholdt i planen og den hindrer ikke en fortsat lovlig anvendelse af en ejendom.
15.3 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen jf. Planlovens § 18
15.4 Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være en væsentlig betydning for virkeliggørelse af planen jf. ovenfor.
15.5 Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i Byggeloven.