Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens formål er,

1.1 At fastlægge områdets anvendelse til erhverv i virksomhedsklasse 3-7.

1.2 At sikre anlægges af ny forbindelsesvej - Virkelyst med tilhørende sideveje og vejanlæg.

1.3 At sikre mulighed for erhvervsbyggeri op til 42 meters højde.

1.4 At sikre grundvandet.

1.5 At klimasikre området mod ekstrem vejr.

1.6 At beskytte og bevarer det fredede dige i matrikelskel 1b og 5f.  

Redegørelse

2.1 Lokalplanområdet er i byzone.

2.2 Lokalplanområdet omfatter matrikel 1t, 1v, 1x, 1s, 1b, 5bh og dele af matirkel 6a, alle Troelstrup By, Tønning.

Redegørelse

Delområde 1 kan anvendes til: 

3.1 Vejanlæg og anlæg til regnvandshåndtering og pumpestation.

Delområde 2 kan anvendes til:

3.2 Erhvervsformål i virksomhedsklasse 3-7 som lager- og værkstedsvirksomhed, tungere industri med miljøpåvirkning, virksomheder med særlige beliggenhedskrav, produktionserhverv og logistik med mere. Anlæg til vej og regnvandshåndtering.

Delområde 3 kan anvendes til:

3.3 Erhvervsformål i virksomhedsklasse 3-5 som industri og større virksomheder. Anlæg til vej og regnvandshåndtering og pumpestation.

 

Redegørelse

4.1 Grundstørrelser er inklusiv beplantningsbælter, men uden eksisterende vej og stianlæg.

Delområde 1

4.2 Ingen bestemmelser.

Delområde 2

4.3 Ingen grundudstykninger under 3000 m².

Delområde 3

4.4 Ingen grundudstykning under 1800 m² og min. 35 meters facadelængde. 

Redegørelse

5.1 Vejadgang til området sker primært via Silkeborgvej til Virkelyst og Øskovvej, og sekundært fra Tønningvej til Øskovvej og Virkelyst.

5.2 Virkelyst anlægges med min. 14 meter vejudlæg, og 4 meter kørebane. Rabat etableres med min. 2 meter og 4 meter rabat i hver sin side. Vejen afvandes med kantopsamling til Bassin/recipient. Rabatterne anlægges med græs.

5.3 Øskovvej anlægges med 12 meter vejudlæg, 3,5 meter kørebane og 2,5 meter rabat i begge sider.

5.4 Der kan efter behov anlægges adgangsveje til betjening af de enkelte virksomheder. Dette kræver accept fra vejmyndigheden.

5.5 I alle blinde vejender skal der etableres vendemulighed for lastbiler (herunder renovationsvogne m.v.) jf. vejreglerne.

5.6 Ved vejtilslutninger og vejenes kurveforløb skal der sikres de nødvendige oversigtsarealer, jf. gældende vejregler. Inden for oversigtsarealerne i kryds må der således ikke etableres rækværker, plantestensmure eller lignende med en højde over 0,8 meter. Hvis der tilplantes indenfor oversigtsarealet skal beplantningen til enhver tid holdes under en højde på 0,8 m.

Redegørelse

6.1 Alt gæste- og personaleparkering i forbindelse med virksomhedens drift, skal ske på virksomhedens egen grund. Der regnes med en parkeringsplads pr. 25 m² kontor eller primært erhvervsareal, og en parkeringsplads pr. 50 m² lager/produktion.  

6.2 Parkeringspladser til gæste og personbiler, anlægges med plantebede mellem rækkerne og mod vejarealer. Alternativt kan der udlægges plantebede jævnt fordelt på parkeringspladsen. Dog skal parkeringspladser altid afgrænses mod vej af et sammenhængende plantebed.

6.3 Parkering og ophold af lastbiler med gods til og fra virksomhederne, skal ske på virksomhedens egen matrikel.

6.4 Parkeringspladser skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb, eller med kantopsamling, så vejvand ledes til Kloaknettet.

Redegørelse

Ledningsanlæg

7.1 Alle forsyningsledninger, herunder også ledninger til belysningsanlæg føres i jorden. 

7.2 Området tilsluttes det kollektive kloaknet, og seperartkloakeres.

7.3 Vejvand og overfladevand må ikke nedsives. Se også §10.20 til §10.23.

 

Belysning

7.4 Belysning af virksomheders interne færdsels- og arbejdsarealer skal være nedadrettet og må ikke lyse ud over ejendommens skel.

7.5 Belysningsmaster må maksimalt være 20 meter, og må ikke overstige bygningshøjden på ejendommen.

7.6 Belysning kan opsættes på faste anlæg over 20 meters højde under forudsætning af, at lyset er nedadrettet og ikke lyser ud over ejendommens skel.

7.7 Til belysning af parkerings og stiarealer inden for den enkelte ejendom skal der vælges nedadrettet belysning.

7.8 Eventuel projektørbelysning på ejendommene skal være rettet mod bygningers facader. Facader må ikke belyses i en højde over 10 m. Projektørbelysning må ikke være generende for beboere eller trafikanter i eller uden for området.

 

Redegørelse

8.1 Langs Tønningvej pålægges en byggelinje på 20 meter fra vejskel.

8.2 Langs øvrige veje pålægges en byggelinje på 10 meter fra vejskel. 

8.3 Bygninger i naboskel opføres min. 5 meter fra naboskel. 

8.2 Bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige 60%.

8.4 Højdegrænsen gælder bygninger og anlæg, men ikke nødvendige antenner, skorstene, sikkerhedsgelænder og lign.


8.5 Ingen bygningsdel eller teknisk installation, bortset fra nødvendige skorstene, må overstige 42 meter.

Delområde 1

8.6 Byggeri er ikke tilladt, jf. §3.1.

Delområde 2

8.7 Max. bygningshøjde er 20 meter.

8.8 Indenfor byggefeltet, må der bygges maksimalt bygges 2000 m² i en højde op til 42 meter. Se kortbillag "Fremtidige forhold".

Delområde 3

8.9 Max. bygningshøjde er 12 meter.

8.10 Bygninger til oplag kan have en højde på max. 20 meter.

8.11  Det fredede dige i matrikelskel 1b og 5f Troelstrup by, Tønning, skal bevares til eftertiden.  Se §10.24.

Redegørelse

9.1 Ny bebyggelse skal fremstå moderne og kvalitetsbetonet for så vidt angår udseende, materialevalg og farvevalg. Der skal vælges materialer, så der opnås helstøbte løsninger med hensyn til form, funktion, proportioner, detaljer og farver.

9.2 Bebyggelse skal have et præsentabelt ydre og skal sammen med beplantning og eventuelle ubebyggede arealer disponeres, så der opnås en harmonisk helhedsvirkning i lokalplanområdet og i forhold til bebyggelse m.v. på naboarealer.

9.3 Administrationsafsnit og indgang skal orienteres mod adgangsvejen og gives en særskilt arkitektonisk bearbejdning i forhold til produktions- og lagerbygninger.

9.4 Udvendige bygningssider skal fremtræde i dæmpede farver. Der må således ikke anvendes signal-, eller meget klare farver.

9.5 Bygnings/anlægsdele placeret fra 21 m og opad skal fremtræde i matte facader, og være lysegråt.

9.6 Skorstene, ventilationsrør og lign. over 21 meters højde, skal være ensfarvet mat lysegrå, og må ikke have toppen malet i en anden farve.     

9.7 Facaderne skal fremtræde med struktur, eksempelvis synlige eller markerede samlinger mellem elementer af facade- og/eller anlægsbeklædning.

9.8 Bygningers/anlægsbasis samt lavere kontorbygninger under 21 meters højde, skal opføres jf.§ 9.4.

9.9 Ventilationskanaler og andre installationer skal udføres integreret i bygningerne og må ikke være synlige fra omgivelserne. 

Redegørelse

Terrænregulering

10.1 I et bælte på 5 meter langs matrikelskel, må der foretages terrænregulering op til 1.5 meter, i forhold til virksomhedens generelle belægningskote, for at give mulighed for vandhåndtering, samt sikre mod tyveri.

10.2 Der kan terrænreguleres ubegrænset, for at opnå fald for afvanding af befæstede arealer. Øvrig terrænregulering er maksimalt +/- 0,5 meter.         

Hegn

10.3 Trådhegn og lignende hegn udformes og placeres diskret. Mod nabogrunde kan hegn placeres i skel. Mod veje placeres hegn bag et grønne forareal.

10.4 Ved ændring af anvendelse eller tilbygning, har ejeren af en ejendom indenfor lokalplanområdet pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i lokalplanen. Beplantningen på den enkelte parcel, anlægges og vedligeholdes af grundejeren.

Skilte

10.5 Fritstående skilte skal tilpasses området og der skal tages hensyn til områdets karakter. Det tilstræbes, at skiltet har et enkelt og letopfatteligt udtryk.

10.6 Der kan opsættes ét fritstående skilt pr. adgangsvej til hver virksomhed. Der må ikke skiltes med produktreklamer, men kun med firmanavn og/eller logo.

10.7 Skiltet skal i sin placering og udformning indgå i harmoni med det omgivende terræn og de omliggende bygninger.

10.8 Skiltet må ikke være til gene for eksisterende lovlige skilte i området.

10.9 Fritstående skilte må have en max. bredde på 1,0 meter.

10.10 Fritstående skilte må have en max. højde på 3,5 meter over terræn. Horsens Kommune kan efter begrundet anmodning, hvor bygninger eller terræn kræver det, efter et individuelt skøn, acceptere andre dimensioner.

10.11 Indirekte belysning af skilte accepteres.

10.12 Facadeskilte anbringes på virksomhedens hovedfacade og skal være en naturlig markering af et indgangsparti.

10.13 Lysarmaturkasser og lignende må kun opsættes efter forudgående accept fra Horsens Kommune.

10.14 Der kan opsættes faste reklameskilte med en samlet størrelse på max.12,25 m2. Skilte skal indpasses i forhold til facadens hovedopdeling f.eks. ved at erstatte et eksisterende vindue. Udformes skiltet i et ikke stift materiale, skal det fastgøres i en fast ramme.

10.15 Lysskilte (herunder LED-skærme og andre digitale skilte) må ikke være dominerende og skal udføres i høj kvalitet og skal godkendes i hvert enkelt tilfælde.

Beplantning

10.16 Langs Tønningvej, udlægges et 5 meters beplantnings bælte, begyndende 20 meter fra Tønningvej´s vejmidte. Areal imellem beplantnings bælte og vejskel udlægges i klippet græs.

10.17 Langs med lokalplanafgræsningen ved matrikel 6f og 5i og langs veje i området, udlægges et beplantningsbælte på 5 meter fra vejskel, som min. indeholder et træ med stammeomkreds på mindst Ø16, pr. løbende 20 meter.

10.18 Ubenyttede arealer, skal beplantes/tilsåes, eller gro naturligt til, med selvsået vegetation. Beplantning af buske og træer skal bestå af arter, som er naturligt hjemmehørende i den østjyske landsdel. Se redegørelse tekst til bestemmelsen.

Regnvandsbassinger  

10.19 Regnvandsbassiner anlægges med tæt bund og tæt sider, permanent vandspejl og skråningsanlæg på maksimalt 1:5. Regnvandsbassinet skal anlægges af råjord uden tilførsel af muldjord, og der må ikke tilsås med græsser omkring bassinets kanter.

Befæstelsesgrader

10.20 Den maksimale befæstelsesgrad for kloakopland B23, B24, B25 og B69 er 0,8. For kloakopland B18 er den maksimale befæstelsesgrad 0,65. Overskrides den maksimale befæstelsesgrad skal regnvand forsinkes internt på egen matrikel, før det tilsluttes det offentlige ledningsnet. Link til kort over Kloakoplande. Link.

Grundvandsbeskyttelse

10.21 Nedsivning af tagvand er som udgangspunkt tilladt, men kræver en konkret vurdering af tagvandets indhold af forureningskomponenter så risikoen for forurening af grundvandet kan vurderes.

10.22 Nedsivning fra tage beklædt med tagpap er ikke tilladt.  

10.23 For de virksomheder og anlæg, som vurderes at være omfattet af bekendtgørelsen om krav til kommuneplanlægning, inden for områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsoplande til almene vandforsyninger, samt bilag 1 i den tilhørende vejledning, og som er berørt af indvindingsoplandet til Brædstrup Vandværk, eller indvindingsoplande til andre almene vandværker, gælder følgende:

  • Nye veje og parkeringspladser skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb eller med kantopsamling, så al vejvandet samles op.
  • Nedsivning af vejvand, overfladevand fra oplagspladser og p-pladser og andet forurenet regnvand, er ikke tilladt.
  • Tætte belægninger samt opsamling af forurenet overfladevand/vejvand, etableres før erhvervsarealet tages i brug.
  • Regnvandsbassiner kan etableres, såfremt de udføres med en tæt membran. Ved tæt membran forstås en membran udført af plast eller ler.
  • Opbevaring af råvarer og affald, som kan forurene grundvandet, skal foregå på tætte belægninger og med kontrolleret afløb. Det opsamlede potentielt forurenede regnvand må ikke nedsives.
  • Virksomheder med udendørs opbevaring og håndtering af materialer eller stoffer, der let udvaskes til jord og grundvand, skal være sikret mod voldsomme klimatiske hændelser, f.eks. at store regnvandsmængder, der potentielt er forurenet, kan bortledes forsvarligt.
  • Olie og kemikalier skal opbevares i egnede beholdere, der enten er dobbeltvæggede eller placeret under tag og beskyttet mod vejrlig. Beholderne skal stå på en oplagsplads med tæt belægning uden afløb eller med afspærringsventil og sikret mod påkørsel.
  • Oplagspladsen skal være indrettet således, at spild kan holdes inden for et afgrænset område og uden mulighed for afløb til jord, grundvand, overfladevand og kloak. Området eller opsamlingssump skal som minimum kunne rumme indholdet af den største opbevaringsenhed i området.

Fredede dige

10.24 Det beskyttede sten- og jorddige imellem matrikel 1b og 5f, Troelstrup by, Tønning, må ikke tilføjes ændringer, beskades, eller påføres aktiviteter som kan ændres dets tilstand negativt. Det skal bevares til eftertiden.  

Redegørelse

Ang. §10.18

Træer og buske der er naturligt hjemmehørende, eller er meget gamle kulturplanter i Danmark, og som normalt bliver højere end ca. 1,5 meter (mistelten undtaget):

Skovfyr, Ene, Taks, Storbladet Elm, Bøg, Stilkeg, Vinter-eg, Vorte-birk, Dun-birk, Rød-el, Hassel, Avnbøg, Storbladet lind, Småbladet lind, Seljepil, Femhannet Pil, Grå Pil, Bævreasp, Hunde-rose, Blågrøn rose, Æble-rose (gammel dansk kulturplante), Alm. Røn, Seljerøn, Skov-abild (= Skov-æble), Pære (gammel dansk kulturplante), Hvidtjørn (3 hjemmehørende arter), Slåen, Kræge (gammel dansk kulturplante), Mirabel (gammel dansk kulturplante), Fugle-kirsebær, Almindelig Hæg (= Majtræ), Gyvel, Havtorn, Rød kornel, Benved, Kristtorn, Vrietorn, Tørst, Spids-løn, Navr, Vedbend, Ask, Alm. Hyld, Kvalkved, Vedvindel (= Vild kaprifolie) og Dunet Gedeblad og Mistelten.

På øvrige arealer kan der med fordel såes vildengfrø, som yderligt vil styrke biodiversiteten i området.

Ang. §10.20 og §10.21

Det er som udgangspunkt muligt at nedsive tagvand. Nedsivning af tagvand fra erhvervsejendomme/virksomheder udløser dog altid en konkret vurdering af tagvandets indhold af forureningskomponenter og herunder risikoen for forurening af grundvandet.

Overfladevand fra oplagspladser, vejvand fra veje og p-pladser og andet forurenet regnvand, må ikke nedsives, men skal opsamles og ledes til regnvandssystemet. Ved overskridelse af den maksimale befæstelsesgrad og dermed behov for intern forsinkelse på grunden, skal dette ske i tætte bassiner eller tætte nedgravede rørledninger.

 

11.1 Forinden ibrugtagning af byggeri skal de tilhørende parkeringspladser være etableret.

11.2 Forinden ibrugtagning af byggeri skal den tilhørende beplantning iht. § 10 være etableret.

11.3 Forinden ibrugtagning skal grundvandsbeskyttende foranstaltninger være etableret jf. §10.

Redegørelse

Ingen bestemmelser.

Redegørelse

Ingen bestemmelser

Redegørelse

14.1 Lokalplan 14.27 ophæves inden for lokalplanafgræsningen, ved lokalplan 343 endelige vedtagelse og offentliggørelse. 

Redegørelse

15.1 Når lokalplanen er endelig vedtaget og offentliggjort må der på ejendomme, der er omfattet af lokalplanen, og jfr. planlovens § 18, ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre en dispensation meddeles efter reglerne i §§ 5 u, 19 eller 40.

15.2 Lokalplanen medfører i sig selv ikke pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen og den hindrer ikke en fortsat lovlig anvendelse af en ejendom.

15.3 Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen, jf. Planlovens § 18.

15.4 Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen, jf. ovenfor.

15.5 Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i Byggeloven.