Tilladelser fra andre myndigheder

Skovrejsningsområde / Skovbyggelinje.

Matr. 6 Troelstrup by, Tønning, er i kommuneplanen udlagt til skovrejsning, men arealet er idag mark, og ikke tilplantet med skov kaster derfor ikke en skovbyggelinje af sig.

Det er den sydlige del af matrikel 6a, der bliver omfattet af vejprojektet, og matrikel 6a, vil efter planens realisering, efterfølgende ikke kunne få status som skov, grundet det tilbageværende areals størrelse.

Kommunen laver aftale med ejeren af matr. 4ad Troelstrup By, Tønning om udlægning af et nyt skovrejsningsareal.

 

Landbrugspligt

Der er landbrugspligt på matrikel 6a. Troelstrup by, Tønning. Lokalplanens gennemførelse forudsætter at landbrugspligten ophæves på den nævnte matrikel, jf. Lov om landbrugsejendomme. Landbrugspligten ophæves på erklæring fra landinspektøren ved udstykning efter lokalplanens vedtagelse.

Med planforslagene inddrages der landbrugsjord til en mindre del af det planlagte vejudlæg mod nord, der ligger inden for matrikel 6a og 7f, Troelstrup By.

Landbrugsjorden der inddrages, ligger i kommuneplanlagt område til særligt værdifulde landbrugsområder og er omfattet af kommuneplanens retningslinje 7.1.

Ifølge retningslinjen gælder, at de særligt værdifulde landbrugsområder i videst muligt omfang friholdes for aktiviteter, der kan hindre landbrugserhvervets udviklingsmuligheder. Der skal inden for de særligt værdifulde landbrugsområder vises tilbageholdenhed med at inddrage arealer til ikke jordbrugsmæssige formål som f.eks. byudvikling og tekniske anlæg.

Det vurderes, at der er tages de fornødne hensyn til de landbrugsmæssige interesser og at planforslagene ikke medfører væsentlig indvirkning. Areal til vejudlægget, der berører udpegningen, ligger ligeledes i udkanten af udpegningen, som samlet set udgør et større område, der rækker ud over Brædstrup. Overlappet vurderes derfor at være ubetydelig.

Der forventes ingen særlig risiko forbundet med realiseringen af planerne.

Naturbeskyttelsesloven

På matr. nr. 1b, Troelstrup By, Tønning ligger der et vandhul beskyttet af naturbeskyttelseslovens § 3. Med planforslaget inddrages området, hvor dette vandhul er beliggende, til vej. Vandhullet skal derfor nedlægges, og der skal inden nedlæggelsen meddeles dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 3 hertil. 

 

Trafikregulering

Der kan ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., Der kan have væsentlig betydning for færdselens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Museumsloven

Horsens Museum skal kontaktes inden anlægsarbejdet påbegyndes, for at give museet mulighed for at foretage arkæologiske prøvegravninger til vurdering af om der er skjulte fortidsminder, som skal udgraves. 

I henhold til Museumslovens § 27, stk. 2 og 3 Skal anlæg og byggeri standses, hvis der under jordarbejde findes grave, gravpladser, bopladser, ruiner eller andre jordfaste fortidsminder, og Horsens Museum skal underrettes om fundet.

Fortidsminder

Jf. Naturbeskyttelseslovens § 18 og Museumslovens §§ 29e og 29f. Hvis der er en fortidsmindebeskyttelseslinje skal der tages stilling til, om der skal dispenseres fra den eller den skal ophæves.

Omkring matrikel 1t og 1b er der et fortidsmindebeskyttelsesareal. Realisering af lokalplanen forudsætter, at kulturstyrelsen ophæver/ændrer fortidsmindebeskyttelsesarealet.

Horsens Museum har i 2009 fortaget forundersøgelser i området, det er beskrevet i rapport  Sb. nr.:16.04.09 - 67 fra 2009. Museet skriver i rapporten at:

Prøvegravningen har påvist væsentlige fortidsminder såsom grave, huse, kulturlag og række af kogestensgruber i tre områder, der tilsammen udgør lige under 1, 4 HA. Det har også vist sig at de jordfaste anlæg er i udemærket bevaringsstand.
Grave: Et regtangulært fyldskifte på 2,4 x1,5 meter formodes at være en kammergrav, dvs. en grav med et tømmerbygget kammer. Ved yderligere 3 øst - vest orienterede langovale fyldskifter har det ikke indenfor forundersøgelses rammer ikke været muligt med sikkerhed at fastslå hvorvidt der var tale om grave eller gruber – altså nedgravninger – oftest gravet med henblik på at tilvejebringe ler eller sand til keramik og lerklining af huse.

Fortidsmindearealet kan ikke ophæves, før museet har frigivet arealet. 

Beskyttede jord- og stendiger 

Lokalplanområdet indeholder et beskyttet sten- og jorddige på matrikelgrænsen imellem matrikel 1b og 5f, samt 5d, Ejerlav Troelstrup By, Tønning

Diget er beskyttet efter Museumslovens § 29, og diget berøres ikke af lokalplanens aktiviteter.

Ved vedtagelsen af nærværende lokalplan fastholdes diget i byzone. Digets beskyttelse er varetaget af lokalplanen. Efter lokalplanens vedtagelse vil alle tilstandsændringer af diget således kræve, at kommunalbestyrelsen giver en dispensation fra lokalplanen.

Servitutter

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst.
Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan fx dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og tv-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger. Kommunen kan være behjælpelig med at oplyse, hvilke forsyningsselskaber, der dækker det pågældende område.