I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Lokalplanens formål er,
1.1 at tilbageføre lokalplanområdet til landzone ifm. den endelige vedtagelse af lokalplanen.
1.2 at give lokalplanen bonusvirkning jf. planlovens § 15, stk. 4 til
1.3 at fastlægge områdets anvendelse til rekreative formål og fritidsformål.
1.4 at sikre vejadgang jf. kortbilag 3, fremtidige forhold.
1.5 at sikre tilstrækkelig parkering for rideklubbens og fritidsklubbens brugere og gæster.
1.6 at varetage hensyn til klimatilpasning, ved at klimatilpasse området så det er robust overfor oversvømmelse fra ekstremregn og ikke forøger oversvømmelsesrisikoen opstrøms- og nedstrøms indenfor lokalplanområdet.
1.7 at sikre ny bebyggelses omfang og skala jf. § 8.2.
2.1 Lokalplanområdet består af matr.nr. 2b og dele af matr.nr. 7ha., som ifm. den endelige vedtagelse af lokalplanen tilbageføres til landzone.
2.2 Der gives med lokalplanen bonusvirkning jf. planlovens § 15, stk. 4. Anvendelse af lokalplanområdet jf. lokalplanens bestemmelser § 3 og opførsel af ny bebyggelse jf. lokalplanens bestemmelser § 8 og 9, kan ske uden forudgående tilladelse efter planlovens § 35, stk. 1 (landzonetilladelse).
Generelt:
3.1 Indenfor lokalplanområdet kan der opføres transformerstation, regnvandsbassin og tekniske anlæg til områdets forsyning.
Delområde 1
3.2 Delområde 1 skal anvendes til fritidsformål.
Delområde 2
3.3 Delområde 2 skal anvendes til rideklub aktiviteter i form af ridehaller, hestestalde, ridebaner, folde og maskinhus samt eksisterende bolig.
Ingen bestemmelser.
Delområde 1
5.1 Vejadgangen til delområde 1 skal ske fra Rødtjørnen via eksisterende servicevej, der forlænges frem til lokalplanområdet, se kortbilag 3.
5.2 Der skal reserveres areal til en vendeplads til en renovationsbil jf. Horsens Kommunes krav til vendeplads.
Delområde 2
5.3 Vejadgangen til delområde 2 skal ske fra eksisterende vejadgang via Thorsgårdsvej.
Den nye vejadgang til delområde 1 via Rødtjørnen og den eksisterende servicevej ligger udenfor lokalplanområdet, og kan derfor ikke reguleres ift. denne lokalplan.
Delområde 1
6.1 Det skal kunne udlægges 20 P-pladser, som skal placeres efter princippet jf. kortbilag 4.
Delområde 2
6.2 Håndteringen af parkering skal følge kortbilag 3.
Parkeringskapaciteten for de funktioner som denne lokalplan giver mulighed for, er fastsat ud fra en konkret vurdering for det faktuelle behov. Tallene er ikke at genfinde i Horsens Kommunes P-norm, hvorfor denne P-norm er foretaget ud fra en konkret vurdering i dette eksempel.
Indenfor delområde 1 skal der kunne udlægges 20 P-pladser. Disse P-pladser kan etableres på eksisterende græsareal. Antallet af P-pladser er et resultat af en registrering for lignende projekter i Horsens Kommune. De nye P-pladser kan placeres efter princippet jf. kortbilag 4, Illustrationsplan, Delområde 1.
På kortbilag 3 er de nuværende parkeringsarealer for delområde 2, Horsens Sportsrideskole angivet. De nuværende parkeringsarealer anvendes til den daglige drift og dækker behovet for parkering. I fremtiden vil der ikke komme et yderligere behov for parkering, dog er der et ønske om at udvide parkeringsarealet med området, hvor de ældste bygninger nedrives, se afsnittet vedr. Eksisterende forhold, hhv. bygning 2, 3 og 4.
Da der er tale om en rideskole med holdundervisning, vil parkeringsbehovet på arealet blive fordelt hen over dagen. For delområde 2 vil et areal af folden ud mod Thorsgårdsvej, kunne blive benyttet som midlertidigt parkeringsareal i forbindelse med afholdelse af stævner, se kortbilag 3. Ved stævneafholdelse vil der ligeledes være et flow i antallet af biler i løbet af dagen. Dette areal kan regulere i størrelse ift. behovet for ekstra parkering.
Alle parkeringsarealer er udlagt med grus eller græs.
Generelt
7.1 Alle ledninger for installationer skal etableres/fremføres under terræn.
7.2 Området spildevandskloakeres med privat håndtering af regnvand.
7.3 Udendørs belysning må ikke være generende eller blændende for trafikanter samt de omkringliggende ejendomme. Belysningen skal være nedadrettet.
Delområde 2
7.4 Der kan opstilles belysning ved de udendørs ridebaner.
7.5 Udendørs lyskilder skal fremstå ensartede.
Der skal søges en tilladelse efter husdyrbruglovens §16b, for at sikre at mulige gener for de omkringliggende boliger minimeres.
For at kunne opstille udendørs belysning ved ridebanerne skal der ansøges en tilladelse efter husdyrbruglovens §16b.
Generelt
8.1 Den maksimale bebyggelsesprocent er 20%, udregnet for det enkelte delområde.
8.2 Ny bebyggelse må maksimalt have en højde på 8,5 meter målt fra eksisterende terræn.
8.3 Ny bebyggelse må opføres i maksimalt 2 etager.
Delområde 1
8.4 Ny bebyggelse skal placeres indenfor byggefelt A jf. kortbilag 3, fremtidige forhold. Sekundær bebyggelse under 50 m2, som skure, drivhuse, garager, shelter, bålhytte og lignende kan placeres udenfor byggefeltet.
8.5 Opføres der en bålhytte, skal den placeres efter princippet jf. kortbilag 4.
Delområde 2
8.6 Ny bebyggelse skal placeres indenfor byggefelt B jf. kortbilag 3, fremtidige forhold. Sekundær bebyggelse under 50 m2, som skure, drivhuse, garager og lignende kan placeres udenfor byggefeltet.
8.7 Såfremt man vælger vandhåndteringsløsningen jf. kortbilag 5B, skal gulvkoten i ny bebyggelse skal placeres minimum i kote 41,0. Sekundær bebyggelse er undtaget.
8.8 Nye bebyggelser til Horsens Sportsrideklub som f.eks. ridehal og stalde skal overholde afstandskravende i husdyrbrugloven og husdyrgødningsbekendtgørelsen.
Hvis der opføres en bålhytte skal den placeres i den sydvestlige del af byggefelt A for at skabe størst afstand til de omkringliggende boliger.
Til denne lokalplan er der er 2 mulige klimaløsninger til at håndtere overfladevandet, jf. kortbilag 5A og 5B. Ud fra hvilken én af disse 2 løsninger der vælges at anvendes, skal nye bebyggelser tilpasse sig dette. For en nærmere beskrivelse af de 2 løsninger gå til afsnittet "Øvrig planlægning, Vandhåndtering af klimavand".
Generelt
9.1 Tag- og facadematerialer må ikke være reflekterende eller blændende. Vinduer og drivhuse er undtaget.
9.2 Klare signalfarver må ikke anvendes.
9.3 Af hensyn til vandmiljøet må der ikke anvendes tagmaterialer af kobber, zink og andre metaller.
9.4 Facader på ny bebyggelse skal være sorte/grå eller jordfarver.
Delområde1
9.5 Tage på ny bebyggelse skal opføres i grønne-sedum tage/skiffer/tagpap/tegl eller sten i mørke eller røde farver. Tage på sekundære bebyggelse, som skure, drivhuse, garager og lignende er undtaget.
9.6 Facader på ny bebyggelse skal fremstå i tegl/natursten/glas/træ eller som pudset/vandskuret overflade. Facader på sekundære bebyggelse, som skure, drivhuse, garager og lignende, må udføres i andre materialer.
Delområde 2
9.7 Bebyggelsens tage skal opføres i stålplader/eternit bølgetagplader/tegl/betontagsten/tagpap/skifer eller grønne-sedum tage.
9.8 Tage på ny bebyggelse skal udføres som sadeltage, og skal være rødlige, som ved eksisterende bebyggelse/sorte/grå eller i jordfarver. Tage på sekundære bebyggelse, som skure, drivhuse, garager og lignende er undtaget.
9.9 Bebyggelsens facader skal opføres i tegl/træ/beton/glas/stålplader/vandskuret eller pudset murværk. Facader på sekundære bebyggelse, som skure, drivhuse, garager og lignende, må udføres i andre materialer.
Begrundelsen for den nævnte materiale- og farveholdning er ønsket om at de nye bebyggelser skal falde naturligt og diskret ind i landskabet og nabobebyggelserne.
Generelt
10.1 Det eksisterende terræn skal bevares og må ikke reguleres mere end + / - 0,5 meter. Undtaget er felterne for henholdsvis parkering, regnvandsopsamlingselementer og byggefelt B, se Kortbilag 3.
10.2 Terrænregulering skal holdes mindst 1 meter fra skel.
10.3 Regnvand skal håndteres på egen grund.
10.4 Ekstremregn skal kunne håndteres på terræn uden at gøre skade på bygninger og tekniske anlæg.
Delområde 1
10.5 Der skal mod ejendommene mod øst etableres et minimum 5 meter bredt læbælte, se Kortbilag 3, Fremtidige forhold. Læbæltet skal bestå af et 3-rækket læbælte af blandede hjemmehørende arter i størrelsen minimum 40-60 cm. ved etablering.
10.6 De ubebyggede arealer kan anlægges efter strukturen, som er angivet på Kortbilag 4, Illustrationsplan, Delområde 1.
Delområde 2
10.7 For at klimatilpasse ny bebyggelse for overfladevand skal der etableres én af de 2 foreslåede løsninger jf. kortbilag 5A- eller 5B, Vandhåndteringsplan eller en anden løsning der afhjælper tilsvarende udfordringer.
For at muliggøre et anvendeligt parkeringsareal / opholdsareal (terrasse) i delområde 1 tillades der at terrænregulere mere end + / - 0,5 meter. For at kunne sikre en nødvendig klimasikring af den nye bebyggelse indenfor byggefelt B, kan der ligeledes der terrænreguleres mere end + / - 0,5 meter.
Til denne lokalplan er der forslået 2 mulige klimaløsninger til at håndtere overfladevandet, jf. kortbilag 5A og 5B. Ud fra hvilken én af disse 2 løsninger der vælges at anvendes, skal nye bebyggelser tilpasse sig dette. For en nærmere beskrivelse af de 2 løsninger gå til afsnittet "Øvrig planlægning, Vandhåndtering af klimavand".
Generelt
11.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er sikret afledning af regnvand.
11.2 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før bebyggelsen er tilsluttet kloakanlæg.
Delområde 1
11.3 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er etableret en vejadgang jf. kortbilag 3.
11.4 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før det i §10.4 nævnte læhegn er etableret.
11.5 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er etableret en vendeplads, som følger princippet jf. kortbilag 4.
Delområde 2
11.6 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er valgt og etableret én af de to klimaløsninger jf. kortbilag 5A og 5B, Vandhåndteringsplan.
11.7 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er givet en tilladelse efter husdyrbruglovens §16b.
Ingen bestemmelser.
13.1 Private servitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen i henhold til planloven (planlovens § 18).
Ingen bestemmelser.
15.1 Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentliggjort må ejendomme, der er omfattet af lokalplanen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
15.2 Private servitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen jf. planlovens § 18. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelse af planen jf. ovenfor.
15.3 Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i Byggeloven.