Tilladelser fra andre myndigheder

Tilladelser og godkendelser af husdyrbrug

De ændringer som ønskes gennemført ved rideskolen (bl.a. en evt. ny stald og ny møddingsplads) udløser krav om en tilladelse efter husdyrbruglovens § 16b.

Landbrugspligt

Der er landbrugspligt på alle ejendomme indenfor lokalplanområdet. Lokalplanens gennemførelse forudsætter at landbrugspligten ophæves på de nævnte ejendomme, jf. Lov om landbrugsejendomme. Landbrugspligten ophæves på erklæring fra landinspektøren ved udstykning efter lokalplanens vedtagelse.

Trafikregulering

Der kan ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., Der kan have væsentlig betydning for færdselens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Museumsloven

Delområde 1 jf. kortbilag 1a

Arealet er arkæologisk forundersøgt (HOM 2150). Der blev ikke gjort fund af fortidsminder. Museumsloven er gældende, så gøres der mod forventning fund af fortidsminder skal anlægsarbejdet standses og Museum Horsens tilkaldes jf. museumslovens § 27 stk. 2.

Delområde 2 jf. kortbilag 1a

Arealet er ikke arkæologisk forundersøgt. I lokalplanområdet er registreret en overpløjet gravhøj (SB 14) beliggende på en naturlig højning i landskabet, som det også ses i flere tilfælde i det umiddelbare nærområde (gravhøje SB 42, 43, 4, 15, 17, 11). Øst for lokalplanområdet er undersøgt omfattende bebyggelse fra jernalderen. Lokalplanområdet hænger topografisk sammen med jernalderbebyggelsen. Lokalplanområdet er også præget af nutidige aktiviteter. Det er museets vurdering, at der i lokalplanområdet vil være risiko for at påtræffe skjulte jordfaste fortidsminder ved anlægsarbejde. Disse er beskyttet efter museumsloven. Det anbefales, at der foretages arkæologisk forundersøgelse forud for anlægsarbejde jf. museumslovens § 25-27 for at afklare, om der er fortidsminder i lokalplanområdet.

Servitutter

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst.
Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan fx dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og tv-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger. Kommunen kan være behjælpelig med at oplyse, hvilke forsyningsselskaber, der dækker det pågældende område.