Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 af Lov om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

 

Lokalplanens formål er,

1.1 at fastlægge områdets anvendelse til erhvervsformål ,

1.2 at sikre en robust anvendelse af området til produktionsvirksomheder og virksomheder med særlige beliggenhedskrav gennem zonering ,

1.3 at sikre grønne indfaldsveje, 

1.4 at sikre områdets visuelle fremtoning herunder rytme, skala og variation i byggeri og skiltning.

1.5 at sikre det etablerede kloaksystem imod overbelastning ved at fastsætte befæstelsesgrader,

1.6 at sikre, at områdets grundvandsressourcer ikke forurenes,

1.7 at varetage klimahensyn, herunder at lokalplanen kan håndtere regnvand på terræn ved kraftige regnhændelser,

1.8 at sikre, at matr.nr. 1fy Bygholm Hgd., Hatting friholdes for byvækst, veje og andre tekniske anlæg, der kan forringe naturindholdet, levesteder og spredningsveje for vilde planter og dyr og at

1.9 at overføre matr. nr. 1gp og 1gq begge af Bygholm Hgd., Hatting til byzone.

 

Redegørelse

 

Landbrugspligt på matr.nr. 1gp og 1gq begge af Bygholm Hgd., Hatting

Der er landbrugspligt på matriklerne 1gp og 1gq begge af Bygholm Hgd., Hatting.

Matr.nr. 1gp er samnoteret med andre ejendomme, herunder matr.nr. 1gq.

Landbrugspligten er  ikke til hindre for, at lokalplanen anviser stiadgange til matr.nr. 1gp Bygholm Hgd., Hatting, ligesom landbrugspligten heller ikke er til hinder for, at der etableres stier på matr.nr. 1gp Bygholm Hgd., Hatting..

Matrikel 1gq, Hatting Hgd., Hatting er omfattet af landbrugspligten. På trods af at ejendommen er under 2Ha, kan landbrugspligten ikke automatisk ophæves, da der ikke er en beboelsesejendom på ejendommen. Derfor skal landbrugsstyrelsen ansøges om ophævelse af landbrugspligten. Selve processen omkring ophævelsen sker ved, at Horsens Kommune udstykker matr.nr. 1gq og i den forbindelse ansøger om ophævelse af landbrugspligten for den matrikel.

2.1 Lokalplanens område afgrænses som vist på Kortbilag 1 Lokalplanens afgrænsning.

2.2 Lokalplanen omfatter følgende matrikel numre:

1bz, 1bø, 1ca, 1cc, 1cd, 1ce, 1cf, 1cg, 1ch, 1cl, 1cn, 1co, 1cp, 1cq, 1cr, 1cx, 1cy, 1cz, 1da, 1db, 1dc, 1dd, 1de, 1df, 1dh, 1dn, 1dp, 1dr, 1du, 1dv, 1dx, 1dy, 1dæ, 1dø, 1ea, 1ec, 1ed, 1ee, 1ef, 1eh, 1eo, 1ep, 1er, 1eu, 1ev, 1ex, 1eø, 1fb, 1fd, 1ff, 1fg, 1fi, 1fn, 1fp, 1fq, 1fr, 1fs, 1fy, 1fz, 1gq, 1gs,

7, 7000b, 7000f, alle af Bygholm Hgd., Hatting og del af af 1gp, Bygholm Hgd., Hatting

2dg, 2dz, 2dø, 2le, 2lg, 2lk, 2lp, 2lr, 2lt,2nc, 2ne, 2ng, 2nh, 2nn, 2no, 2nr, 2ns, 2nt, 2nø, 2oc, 2pg, 2pi, 2pk, 2pl, 2pp, 2qe, 2rs, 2rv, 2ry, 2um, 2un, 2up, 2uq, 2ut, 2uz, 2vk, 2vr, 2vt, 2vy, 2xb, 2xd, 2yr, 2yy, 2yæ, 2æp, 2æq, 25,

7000ae, 7000m, 7000q, 7000r, 7000u, 7000y alle af Bygholm Hgd., Horsens Jorder og del af 7000ah og 7000s, alle af Bygholm Hgd., Horsens Jorder

2.3 Lokalplanen omfatter også alle parceller, der efter den 1. april 2024 udstykkes inden for lokalplanområdet.

2.4 Lokalplanområdet opdeles som vist på Kortbilag 1A Lokalplanens delområder i delområderne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 og 8.

2.5 Området skal forblive i byzone.

Redegørelse

3.1 Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsformål.

Delområde 1
3.2 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af industri- og produktionsvirksomheder samt  logistik, transport, lager-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 6. Endvidere kan her placeres virksomheder, der af miljømæssige årsager (støj, lugt, spildevand) ikke kan placeres i nærheden af boliger.

3.3 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed og som er nødvendig for drift af planområdets industri-, produktion-, logistik-, transport-, lager-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 6.

3.4 Der må ikke etableres nogen for for butik inden for delområdet, men alene etableres udstilling af varer fra produktionen i et showroom uden kasselinje.

Delområde 2
3.5 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af industri- og produktionsvirksomheder samt  logistik, transport, lager-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 7. Endvidere kan her placeres virksomheder, der af miljømæssige årsager (støj, lugt, spildevand) ikke kan placeres i nærheden af boliger.

3.6 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets industri-, produktions-, logistik-, transport-, lager-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 7.

3.7 Der må ikke etableres nogen form for butik inden for delområdet, men alene etableres udstilling af varer fra produktionen i et showroom uden kasselinje.

Delområde 3

3.8 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af lettere industrivirksomheder og håndværks- og værkstedsvirksomheder,  som svarer til miljøklasserne 3 til 5. 

3.9 Delområde 3 må anvendes til butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Der må ikke etableres dagligvarebutikker i delområdet.

3.10 Delområdet må anvendes til e-handel og engroshandel uden egentlig butik, salgsarealer, vinduesudstilling, kunderådgivning og kasselinje.

3.11 Den enkelte virksomhed  må etablere en butik på maks. 250 m2 til salg fra egen produktion inden for og i tilknytning til virksomhedens produktionslokaler inden for planområdet. 

3.12 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets virksomheder inden for lettere industri, håndværks- og værkstedsvirksomheder, pladskrævende varegrupper og e-handel, som svarer til miljøklasserne 3 - 5.

Delområde 4

3.13 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål  til industri-, produktions-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 6.

3.14 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets industri-, produktions-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 til 6.

3.15 Der må ikke etableres nogen form for butik inden for delområdet, men alene etableres udstilling af varer fra produktionen i et showroom uden kasselinje.

Delområde 5

3.16 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af lettere industrivirksomheder, håndværks- og værkstedsvirksomheder,  som svarer til miljøklasserne 4 - 5.

3.17 Den enkelte virksomhed  må etablere én butik på maksimum 250 m2 til salg fra egen produktion i tilknytning til virksomhedens produktionslokaler inden for planområdet. 

3.18 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets virksomheder inden for lettere industri og håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 - 5.

Delområde 6

3.19 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af lettere industrivirksomheder og håndværks- og værkstedsvirksomheder,  som svarer til miljøklasserne 3 til 4.

3.20 Inden for delområdet må der ikke udøves virksomhed, som har særlige krav til beliggenhed eller har emissioner, som kan påvirke de omkringliggende områder negativt.

3.21 Den enkelte virksomhed  må etablere én butik på maksimum 250 m2 til salg fra egen produktion i tilknytning til en virksomheds produktionslokaler inden for planområdet. 

3.22 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af planområdets virksomheder, og som er nødvendig for drift af planområdets virksomheder inden for lettere industri og håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 3 til 4.

Delområde 7

3.23 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål i form af lettere industri- og håndværksvirksomheder,  som svarer til miljøklasserne 3 - 4.

3.24 Delområde 7 må anvendes til butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Der må ikke etableres dagligvarebutikker i delområdet.

3.25 Delområdet må anvendes til e-handel og engroshandel uden egentlig butik, salgsarealer, vinduesudstilling, kunderådgivning og kasselinje.

3.26 Den enkelte virksomhed  må etablere en butik på maks. 250 m2 til salg fra egen produktion i tilknytning til virksomhedens produktionslokaler inden for planområdet. 

3.27 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets virksomheder inden for lettere industri, håndværks- og værkstedsvirksomheder, pladskrævende varegrupper og e-handel, som svarer til miljøklasserne 3 til 4.

3.28 Virksomheder, der etablerer sig i planområdet må ikke påføre omgivelserne et støjniveau, der overstiger miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj.

Delområde 8
3.29 Delområdet må kun anvendes til erhvervsformål, i form af industri- og produktionsvirksomheder samt  logistik, transport, lager- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 - 7. Endvidere kan her placeres virksomheder, der af miljømæssige årsager (støj, lugt, spildevand) ikke kan placeres i nærheden af boliger.

3.30 Der må ikke etableres nogen form for boliger eller liberale erhverv i området. Der kan alene etableres administration som en del af en virksomhed, og som er nødvendig for drift af planområdets industri-, produktions-, logistik-, transport-, lager-, håndværks- og værkstedsvirksomheder, som svarer til miljøklasserne 4 - 7.

3.31 Der må ikke etableres nogen form for butik inden for delområdet, men alene etableres udstilling af varer fra produktionen i et showroom uden kasselinje.

Redegørelse Miljøforhold

Lokalplanens bestemmelser om miljøforhold er omfattende.  Regulering af anvendelser i lokalplanområdet er udtrykt i § 3. Horsens Kommune, Industrimiljø kan bistå med nærmere vejledning i forhold til konkrete anvendelser. 

Miljøklasser

Lokalplanen fastlægger anvendelsen med baggrund i vejledende miljøklasser. Miljøklasserne betyder, at forskellige virksomhedstyper er klassificeret efter deres miljøbelastning af omgivelserne. Anvendelsesbestemmelserne differentierer, så de mest miljøbelastende virksomheder kan etablere sig mod vest og de mindst miljøbelastende virksomheder kan etablere sig mod øst. Denne tilgang sikrer en robust planlægning og sameksistens med følsomme anvendelser unden for lokalplanområdet.

Miljøklasserne bygger på indsamlede erfaringer med virksomheders miljøforhold og deres belastning på omgivelserne. De er udtrykt ved forskellige anbefalede afstande til forureningsfølsomme anvendelser som bolig- og kolonihaveområder. 

Beskyttelsesafstande til forueningsfølsomme anvendelser kan f.eks. være med hensyn til udslip fra virksomheden, produktionsmetoder og forureningsbegrænsning. Konkrete forhold i den enkelte virksomhed kan berettige til en anden klassificering end den angivne - f.eks. i form af, at der anvendes forureningsbegrænsende teknologi ud over det almindelige. 

Vejledning om miljøklasser

Virksomhedsstøj

Virksomheder, der etablerer sig i planområdet må  ikke påføre omgivelserne et støjniveau, der overstiger Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj.

Støj fra en virksomheds udendørs aktiviteter som trafik og varelevering

Aktiviteter inden for planområdet, som relaterer sig til virksomhedens drift, karakteriseres som virksomhedsstøj.

Detailhandel

Butikker til særligt pladskrævende varegrupper

Arealer til pladskrævende varegrupper udlægges uden for en bymidte og indeholder butikker, som ikke kan indpasses i midtbyens finmaskede og tætte struktur uden at dette i sig selv skader bymiljøet. Pladskrævende varegrupper kan placeres i eksempeltvis et erhvervsområde med gode adgangsforhold. Varegrupperne omfatter f.eks. motorkøretøjer, lystbåde, campingvogne, trailere, planter, havebrugsvarer, tømmer, byggematerialer, grus, sten og betonvarer, møbler m.m.

Lokalplanen skal sikre mest mulig plads til produktionsvirksomheder og virksomheder med særlige beliggenhedskrav, deres drifts og udvidelsesmuligheder. Anvendelse til pladskrævende varegrupper er i sin anvendelse pladskrævende og bliver kun mulig, hvor anvendelsen med fordel kan skabe en buffer mellem miljøtunge virksomheder i planområdet og følsomme anvendelser som boliger og kolonihaver udenfor planområdet. En lignende egenskab har e-handelsevirksomheder. Derfor fastlægger lokalplanen en anvendelse til særligt pladskrævende varegrupper og e-handelsvirksomheder i delområder 3 og 7. Det betyder, at der kan planlægges for pladskrævende varegrupper på begge sider af Norgesvej og langs den østlige del af Hattingvej som i dag.

Det samlede detailhandelsareal for de to rammerområder må være på 30.000 m2, og den maksimale butiksstørrelse må ikke overskride 12.000 m2.

E-handelsvirksomheder

For e-handelsvirksomheder gælder, at de kun må generere ubetydelige kundestrømme. Hvis deres salgsareal skaber mere end ubetydelige kundestrømme, betragtes de som detailhandel og skal placeres inden for kommuneplanens detailhandelsstruktur.

Mindre butikker til salg af egen produktion

Efter § 5 n, stk. 1, nr. 4 i Lov om planlægning kan der yderligere udlægges arealer til mindre butikker til salg af egne produkter i tilknytning til en virksomheds produktionslokaler. Det forudsættes, at kunder kun har adgang til butikken og ikke til værkstedet. I dette tilfælde er det alene det areal, hvor kunderne kommer, der tæller som butiksareal. Bestemmelsen sigter overvejende på butikker i erhvervsområder.

Mindre butikker til salg fra egen produktion til private kan etableres i de østlige delområder 3, 5, 6 og 7 og uden for arealer til større produktionsvirksomheder inden for miljøklasse 6 - 7. Den enkelte butik må have et butiksareal på maks. 250 m2 som beskrevet i kommuneplanens retningslinje 1.8.9.

Anden form for detailhandel

Inden for delområder, som er reserveret til produktionsvirksomheder kan der alene etableres udstilling af varer fra produktionen, men ikke foregå et salg med en egentlig kasselinje. Dermed forbeholdes arealerne for  produktion.

Definitioner for ubetydeligt salg til privatpersoner

Engroshandel og netbutikker.

Uden for detailhandelsstrukturen, som den er fastlagt i kommuneplanen kan udover mindre butikker til salg af egen produktion ske engroshandel og  etableres netbutikker/e-handel. 

Fælles for engroshandel og netbutikker er, at de kun må generere ubetydelige kundestrømme. Hvis deres salgsarealer skaber mere end ubetydelige kundestrømme, betragtes de som detailhandel og skal placeres inden for kommuneplanens detailhandels struktur. 

"Butikker" og "Ubetydeligt salg til privatpersoner" er defineret i Vejledning om Detailhandel og i Kommunpelanens generelle rammer og fremgår herunder.

En butik er et sted, hvorfra der sælges og udleveres varer direkte til privatkunder. Det gælder også
diverse showrooms, outlets, lagersalg, engroshandel, permanente boder og stadepladser, hvorfra
der er salg til private. Det afgørende er, om der er fysisk kundekontakt mellem køber og sælger.
Hvis aktiviteten skaber kundestrømme, så er det at betragte som en butik i planlægningsmæssig forstand.

Der er tale om et ubetydeligt salg til privatpersoner og dermed ikke en egentlig detailhandelsbutik, hvis:

  • Der ikke er indrettet en egentlig butik med salgsareal, facadeskiltning, vinduesudstilling, kunderådgivning og kasselinje i e-handelsvirksomheder.
  • Der ikke er opstillet pc'er, hvor man kan bestille varen på stedet og derefter hente den på lageret.
  • E-handelsvirksomheden ikke annoncerer eller skilter med salg og åbningstider i en fysisk butik.
  • At langt den overvejende del af e-handelsvirksomhedens årlige omsætning udgøres af ren e-handel.

Lokalplanen bestemmer,  at der ikke kan indrettes en butik med salgsareal, facadeskiltning, vinduesrudstilling og kasselinje  om skiltning og regulerer derudover skiltning i erhvervsområdet.

Administration

Der må alene etableres administration i tilknytning til en virksomhed, og som er nødvendig for virksomhedens drift. Bestemmelsen sikrer, at der ikke kan etableres en selvstændig administrationsbygning i erhvervsområdet, eller som betjener en virsomhed uden for erhvervsområdet.

Eksisterende lovlige forhold

Planlovens § 18 fastsætter, at når der er foretaget offentlig bekendtgørelse af en lokalplan efter planlovens § 30, må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, med mindre dispensation meddeles efter reglerne i §§ 5 u, 19 eller 40.

En lokalplan regulerer dog kun fremtidige dispositioner. Lovlig eksisterende bebyggelse eller lovlig anvendelse, som er etableret før offentliggørelsen af lokalplanforslaget, jf. planlovens § 17, kan fortsættes som hidtil. Retten bortfalder dog, hvis den ikke har været udnyttet i 3 på hinanden følgende år, jf. § 56, stk. 4(kontinuitetsbrud). 

Delområderne 1, 3 og 8 

4.1 Grunde må ikke udstykkes med grundstørrelse mindre end 3000 m2.

Delområderne 2, 4, 5, 6 og 7

4.2 Grunde må ikke udstykkes med en grundstørrelse mindre end 10.000 m2.

Matr.nr. 1gp og 1gq begge af Bygholm Hgd., Hatting

4.3 Matriklerne 1gp og 1gq begge af Bygholm Hgd., Hatting kan udstykkes selvstændigt.

Redegørelse

Matr. nr. 1gp og 1gp begge af Bygholm Hgd., Hatting er omfattet af landbrugspligt. Landbrugsstyrelsen kan søges om ophævelse af landbrugspligten.

5.1 Vejadgang til planområdet sker fra Hattingvej, Ringvejen og Sverigesvej som vist på Kortbilag 3b Fremtidige forhold - veje og stier.

5.2 Planområdet skal vejbetjenes i overensstemmelse med vejstrukturen på Kortbilag 3b Fremtidige forhold - veje og stier.

5.3 Vågøvej og Fuglevangsvej skal udlægges med en minimumsbredde på 16 meter.

5.4 Vejarealer skal medvirke til at håndtere store regnhændelser, så vandet løber kontrolleret i området.

5.5 Det skal sikres, at sættevogne kan komme rundt i området sikkert og uden at bakke. Såfremt det bliver nødvendigt at bakke med sættevogne, skal der etableres vendeplads, som minimum er dimensioneret til en sættevogn.

5.6 Forbindelser gennem området kan etableres på fortove og som stier i princippet som vist på Kortbilag 3a Fremtidige forhold - områdets grønne profil.

5.7 Stier skal udlægges i en bredde på minimum 5 meter og etableres med en stibanebredde på 3 m. 

5.8 Stier skal anlægges med fast belægning, som f.eks. grus, stenmel, fliser eller asfalt. Undtaget herfra er stier langs skel til matr. nr. 1dx Bygholm Hgd., Hatting, som kan udlægges som trampet sti.

5.9 Stiudlæg skal holde en afstand på minimum 5 meter til dige som vist på Kortbilag 2 Eksisterende forhold og en afstand på minimum 5 meter til eksisterende skov som vist på Kortbilag 3a Fremtidige forhold – Områdets grønne profil.

Redegørelse

Manøvrearealer etableres efter de til enhver tid gældende vejregler.

Vendepladser etableres efter de til enhver tid gældende vejregler.

Bestemmelser om stier er formuleret som muligheder, mens stiernes fysik er formuleret som krav. Vælger man at anlægge en sti, findes der flere muligheder ud over de principper, som er vist på lokalplankortene. Anlægger man en sti, skal den være egnet til færdsel.

Stier langs skel til matr. nr. 1dx Bygholm Hgd., Hatting kan udlægges som trampet sti. Her har BaneDanmark en reservation til udvidelse af jernbanenstrækningen syd for planområdet. Der vil derfor skulle indgås aftaler med BaneDanmark forud for etablering af en bredere sti.

6.1 Parkering skal indrettes med plads til el-ladestandere.

6.2 Parkering skal indrettes med manøvreareal på egen grund.

6.3 Følgende p-pladser skal indrettes i erhvervsområdet:
Fabrik og værksted: 1 plads pr. 50 m
Lager: 1 plads pr. 500 m2, dog mindst 3 pladser.
Kontor tilknyttet virksomheden: 1 plads pr. 50 m2.
Engroshandel: 1 plads pr. 100 m2.
Særligt pladskrævende varegrupper: 1 plads pr. 50 m2.

6.4 Handicapparkering etableres til biler og kassebiler.

Redegørelse

Elladestandere etableres jf. gældende lovgivning "Bekendtgørelse om forberedelse til og etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger (Ladestanderbekendtgørelsen).

Manøvreareal etableres efter de til enhver tid gældende vejregler.

Ved udformning af parkeringspladser indrettes, reserveres og afmærkes et passende antal parkeringsbåse for personer med handicap. Antallet bør svare til det aktuelle behov, men ikke større, da det nedbryder respekten for reserveringen.

I forslaget til det nye bygningsreglement er der i vejledning til kap 2.4.2, stk. 3 anført at handicapparkeringspladser har et brugsareal på 3,5 x 5 m og bør placeres så nær indgangen som muligt og være med fast, jævn belægning. Mindst én handicapparkeringsplads bør have et brugsareal på 4,5 x 8 m af hensyn til minibusser med lift bag på. Hvis der er niveauspring i adgangen fra parkeringsareal til andet areal, bør disse være højst 2,5 cm.

DS-håndbog 105-2012 »Udearealer for alle – Sådan planlægges et tilgængeligt udemiljø« indeholder anvisninger på udformning af det fysiske miljø med henblik på at give handicappede større uafhængighed, bevægelsesfrihed og sikkerhed. Der henvises endvidere til »Færdselsarealer for alle« fra Vejdirektoratet.

 

Parkeringsanlæggets
størrelse

Handicapparkeringsplads til alm. biler (3.5 x 5.0)

Handicappladser til kassebiler
(4,5 x 8 m)

1-9   1
10-25 1 1
26-50 1 2
51-75 2 2
76-100 2 3
101-150 3 3
151-200 3 4
201-500 4 4
501-1000 4 5

Skemaet viser det anbefalede antal handicapparkeringspladser i forhold til størrelsen af parkeringsanlægget . Kilde: SBI anvisning 216.

 

Belysning

7.1 Belysning inden for lokalplanområdet må ikke blænde eller medføre gener for naboer eller trafik på omgivende veje.

7.2 Alene facadeskilte opsatte med enkeltbogstaver kan oplyses med indirekte lys.

7.3 Belysningsniveauet skal være tilpasset funktionen.

7.4 Belysning på parkeringsarealer, oplagspladser mv. udføres som parkbelysning. Belysningen skal være rettet mod terræn eller bygninger. Lys må ikke rettes ud over skel.

7.5 Til belysning af arbejdsarealer, parkering- og stiarealer skal der vælges nedadrettet belysning.

Delområderne 2, 6 og 7 - lyspåvirkning på det åbne land

7.6 Inden for delområderne må der alene etableres funktionslys. Skilte, som kan ses fra de rekreative arealer syd for planområdet må ikke oplyses.

Redegørelse

Skiltning og belysning er beskrevet her.

8.1 Bebyggelsen må ikke opføres mellem vejskel og byggelinjer som vist på Kortbilag 3a - Områdets grønne profil.

Delområderne 1, 3, 6 og 7

8.2  Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 55 % for den enkelte ejendom. Bebyggelse i planområdet  må opføres i maksimum 2 etager .

8.3 Bebyggelsen må opføres med en højde på maks. 10 meter og intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må være hævet mere end 10 meter over terræn. 

8.4 Afkast kan gives en større højde.

8.5 Ventilationsanlæg og lignende skal være fuldt afskærmede og integreret i bygningsanlægget.

Delområde 1

8.6 Matrikel nr. 1fy Bygholm Hgd., Hatting friholdes for byvækst, veje og andre tekniske anlæg. Del af matr.nr. 1gq Bygholm Hgd., Hatting friholdes for byvækst, veje og lignende anlæg. På matr.nr. 1gq kan der alene etableres mindre anlæg til områdets forsyning i form af transformerstationer og lignende. Tekniske anlæg til transformerstationer og lignende skal holde en afstand på minimum 5 meter til eksisterende skov som vist på Kortbilag 3a Fremtidige forhold – Områdets grønne profil

Delområde 2

8.7 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 65 % for den enkelte ejendom. Bbebyggelsen må opføres i maksimum 2 etager foruden teknikhuse. Bygningshøjden må ikke overstige 14 meter, og intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må være hævet mere end 14 meter over terræn..

8.8 Bebyggelsen må opføres i maks. 2 etager foruden teknikhuse. Den samlede bygningshøjden må ikke overstige 14 meter, og intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må være hævet mere end 14 meter over terræn. Teknikhuse må maksimum optage 20 % af tagfladen.

8.9 Afkast kan gives en større højde.

Deområde 4 og 5

8.10 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 65 % for for den enkelte ejendom. Bebyggelsen må opføres i maksimum 2 etager foruden teknikhuse. Bygningshøjden må ikke overstige 14 meter, og intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må være hævet mere end 14 meter over terræn.  

8.11 Afkast kan gives en større højde. 

Delområde 3 og 7 - Særligt pladskrævende varegrupper

8.12 Det samlede etageareal, der kan anvendes til butiksformål i delområderne 3 og 7 er på 30.000 m2. Butikker til særligt pladskrævende varegrupper skal etableres med et etageareal til detailhandel på mindst 2100 m2. Det maksimale etageareal for den enkelte butik til særligt pladskrævende varegrupper må være på 12.000 m2

Delområde 8

8.13 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 55 % for den enkelte ejendom. Til grundens størrelse medregnes andel af den del af matr.nr. 1gp Bygholm Hgd., Hatting, som ligger inden for delområde 8. Andelen beregnes ved at forlænge matrikelskellene ud over matr. 1 gp Bygholm Hgd., Hatting.

8.14 Bebyggelsen må opføres i maks. 2 etager. Den samlede bygningshøjde må ikke overstige 10 meter, og intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må være hævet mere end 10 meter over terræn.

8.15 Afkast kan give en større højde. 

8.16 Der må ikke etableres stianlæg eller bebyggelse inden for en afstand af 5 meter til diget som vist på Lokalplankort 3 - Eksisterende forhold.

Redegørelse

Bygningshøjde i delområde 1, 3, 6, 7 og 8

Planområdet tilpasser sig omgivelserne med lavere bygningshøjde mod Hattingvej, Ringvejen, Torsted Engsø og Hestehave Skov. Her er bygningshøjde 10 meter. 

Bygningshøjde i delområde 2, 4 og 5

Centralt i planområdet og inden for delområderne 2, 4 og 5 må den maksimale bygningshøjde ikke overstige 14 meter. Her muliggør matriklerne større produktionsvirksomheder, og en højere bygningshøjde ses ikke fra landskabet.

Efter en konkret vurdering, kan der søges dispensation til en større bygningshøjde, såfremt den er betinget af nødvendige produktionsvilkår i form af maskiners omfang og betjeningskrav og derudover ikke optager etagens fulde areal, så den opleves massiv fra omgivelserne. Højden vil blive vurderet ud fra visuel påvirkning set fra omgivelserne og det store volumens samspil med rytmen i erhvervsområdets øvrige bygninger. 

Bebyggelsesprocent

Beregning af bebyggelsesproces sker efter bygningsreglementets regler.

En forudsætning for beregning efter § 8.13 forudsætter, at landbrugspligten er ophævet på matr nr. 1gp Bygholm Hgd., Hatting, og at arealet omfattet af lokalplanen er overført til byzone.

Byggelinjer

Langs områdets gennemkørende veje er fastlagt en byggelinje. Byggelinjerne sikrer homogenitet i bygningernes beliggenhed med mulighed for variation. Det er altså ikke et krav, at bygningerne opføres i byggelinjen, men bag den.

Butikker til særligt pladskrævende varegrupper

Lokalplanen stiller krav til butikkernes mindste areal på 2100 m2 for ikke at være i konflikt med mindre butikker, som med fordel kan etablere sig i kommunens øvrige centeromåder. Et mindte areal til pladskrævende varegrupper på 2100 m2 kan etableres i de nuværende bygninger eller inden for den gældende bebyggelsesprocent og svarer til den gennemsnitlige butiksstørrelse for udvalgsvarebutikker i Horsens Kommune.

Bebyggelsens arkitektur

9.1 Bebyggelsens facader skal fremstå i lette og lyse farvenuancer som grå, beige og sort eller i rød eller gul tegl. Enkelte bygningspartier og bygningsdele, afkast og lignende kan fremstå i konstrastfarver.

9.2 Bygninger skal med hensyn til proportioner eller farver opføres, så facader fremstår varieret med en opdeling i facaden for hver 50 meter med porte, indgangspartier, tekniske anlæg og lignende.

9.3 Administrationsafsnit og indgange skal skille sig ud fra produktions- og lagerbygninger med et andet udtryk. Indgangspartier skal markere sig i facaden.

9.4 Bebyggelse mod Hattingvej og Ringvejen skal udformes, så bebyggelsen ikke fremtræder tillukket og skal derfor varieres med glaspartier.

9.5 Tage kan etableres som grønne tage.

Tekniske installationer mod Hattingvej og Ringvejen

9.6 Tekniske installationer på bygninger med facader orienteret mod Hattingvej og Ringvejen skal fremstå som en integreret del af bygningens arkitektur og integreres i tagfladen. Afkast er undtaget.

Tekniske installationer, solceller og energiproducerende anlæg

9.7 Hvis tekniske installationer og anlæg kan inddækkes f.eks. i teknikhuse, skal  inddækningen udformes som en integreret del af bygningens visuelle fremtoning i form af farver. 

9.8 Hvor tekniske installationer og anlæg kan inddækkes i f.eks. i teknikhuse, må teknik husene masimum dække 20 % af tagfladen.

9.9 Såfremt tekniske installationer og anlæg opføres og inddækkes i facadelinjen, skal  inddækningen fremstå i samme materialer og farver som facaden.

9.10 Solceller og energiproducerende anlæg skal have samme hældning som taget og må ikke være hævet mere end 30 cm over tagfladen.

 

10.1 Der må ikke etableres anlæg inden for areal udpeget til transportkorridor og inden for matr.nr. 1gq Bygholm Hgd., Hatting som vist på Kortbilag 3b - Fremtidige forhold - veje og stier.

Plantebælter og træer

10.2 Langs planområdets nordlige og østlige skel mod Hattingvej og mod Ringvejen udlægges et plantebælte på mindst 10 meter. Plantebæltet udlægges med græseng med spredte grupper af træer eller solitære træer af arterne ask (Fraxinus pensylvanica zunert), ahorn (Acer pseudoplaninus) eller gråpoppel (Poulus Canescens De moffakt) og lignende. Matr.nr. 1fy Bygholm Hgd., Hatting er undtaget herfra.

10.3 På matrikler langs områdets interne veje skal udlægges et plantebælte på mindst 2 meter kun afbrudt af adgange til ejendommene. Plantebæltet kan være bredere. Plantebæltet skal beplantes med urter, græsser og buske, som sikrer føde til insekter og fugle. Plantes træer, sikres en rodzone på 3 meter i diameter omkring træets stamme.

10.4 Arealer mellem byggelinjer som vist på Kortbilag 3a Fremtidige forhold - områdets grønne profil og interne veje som vist på Kortbilag 3b - veje og stier skal fremstå med en grøn karakter. Plantebælte udlægges med en bredde på mindst 3 meter, så der sikres en rodzone omkring træers stammer. Plantebæltet beplantes med træer og urter, græsser og buske, som sikrer føde til insekter og fugle.  

10.5 Ved fældning af solitære træer og grupper af træer skal der nyplantes.

Grundvand

10.6 Der kan etableres regnvandsbassiner til opsamling af overfladevand.

Skærpede krav til opsamling af overfladevand for område vist på Kortbilag 4 - Grundvandsinteresser

10.7 Veje, kørearealer, parkeringspladser og lignende skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb eller med indbygget kantsten, så al vejvandet/overfladevandet samles op og afledes kontrolleret til kloaksystemet, så der ikke sker nedsivning af overfladevand til områdets grundvandsmagasiner.

10.8 Arealer til udendørs oplag skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb eller med indbygget kantsten, så al overfladevand samles op og afledes kontrolleret til kloaksystemet, så der ikke sker nedsivning af overfladevand til områdets grundvandsmagasiner.

10.9 Regnvandsbassiner skal etableres med og fremstå med tæt bund og sider, så der ikke kan ske nedsivning fra regnvandsbassinerne til områdets grundvandsmagasiner.

10.10 Oplagsplads til olie og kemikalier skal overdækkes og indrettes/etableres med tæt belægning, opkant og opsamlingssump, og således at spild kan holdes inden for et afgrænset område og uden mulighed for afløb til jord, grundvand, overfladevand og kloak. Opsamlingssumpen skal som minimum kunne rumme indholdet af oplagspladsen. Oplagspladsen skal sikres mod påkørsel.

Befæstelsesgrader og klima

10.11 Befæstelsesgraden for kloakopland A248 og A249 inden for planområdet som vist på illustration i afsnittet Stedets rytme, skala og arkitektur - befæstelsesgrad er på 0,70. Overskrides befæstelsesgraden skal regnvand forsinkes internt på egen grund, eller der skal indrettes arealer til opsamling af regnvand på egen grund, så de tilladelige afløbstal overholdes.

10.12 Befæstelsesgraden for kloakopland A246 inden for planområdet som vist på illustration i afsnittet Stedets rytme, skala og arkitektur - befæstelsesgrad er på 0,30. Overskrides befæstelsesgraden skal regnvand forsinkes internt på egen grund, eller der skal indrettes arealer til opsamling af regnvand på egen grund, sådan at matriklens tilladelige afløbstal overholde

10.13 Regnvand kan opsamles på egen grund via grønne tage og grønne elementer på facader med veje og p-arealer.

10.14 Uden for arealer med skærpede krav til opsamling af overfladevand som vist på Kortbilag 4 - Grundvandsinteresser kan regnvand tænkes ind som ressource og sammentænkes med vandrensning gennem infiltrationsbede og lignende.

10.15 Uden for arealer med skærpede krav til opsamling af overfladevand som vist på Kortbilag 4 - Grundvandsinteresser kan veje kan indrettes med grønne vejbede og infiltrationsbede og lignende til rensning af vand fra vej- og p-arealer.

10.16 Ubebyggede arealer herunder arealer til parkering skal indrettes, så ekstrem regn kan håndteres på terræn. 

Hegn

10.17 Der må alene hegnes med transparente materialer som f.eks. trådhegn.

Skiltning 

10.18 Inden for planområdet må alene skiltes med firmanavn og/eller logo og opsættes nødvendige henvisningsskilte.

10.19 Der må ikke skiltes med produktreklamer og lignende.

10.20 Der må ikke ske digital skiltning herunder LED-skærme og lysskilte i øvrigt med løbende eller blinkende lys, laserlys eller andet bevægeligt lys.

10.21 Der må ikke opsættes bannere og lignende på bygningsfacader. 

Facade skilte

10.22 Der må  opsættes maksimum é facadeskilt på bygningsfacader orienteret mod vej.

10.23 Størrelsen på facadeskiltet må højst være 1 meter højt og 8 meter bredt.

10.24 Facadeskilte skal have en harmonisk udformning i forhold til bygningens arkitektur.

10.25 Facadeskilte skal underordne sig facaden og må ikke få karakter af facade beklædning. 

10.26 Skiltning på bygninger må alene ske på den lodrette facade, og ikke over skæring mellem tagflade og facade. Skiltningen skal begrænses til firmaets navn og/eller logo, og dens udformning, størrelse, skrifttype og farve skal tilpasses bygningernes arkitektur.

10.27 Facade skilte skal udføres som påsatte, påmalede bogstaver eller som pladeskilte. Den samlede tekst må højst være på 1 meter i højden og 8 meter i bredden.

Skiltning - område vist på kortbilag 3c Fremtidige forhold - Skiltning

10.28 Placering af skiltning skal overholde vejlovgivningens bestemmelser om oversigtsarealer.

10.29 Skiltning må ikke etableres inden for en afstand af 25 meter fra et udpeget naturbeskyttelsesområde som vist på Kortbilag 5 - Naturbeskyttelse.

10.30 Fritstående skilte og pyloner må kun placeres nær indkørsel til virksomheden fra offentlig vej.

10.31 Pyloner/fritstående skilte må have en maks. bredde på 1,6 meter og en maks. højde på 5,5 meter over terræn. 

10.32 På Pyloner må der opsættes et skilt med en maks. bredde på 3,6 meter og en maks. højde på 1,6 i overensstemmelse med illustrationen i redegørelsen.

10.33 Langs områdets interne veje må højst opsættes 3 flagstænger pr. ejendom. Flagstænger skal opstilles på linje eller i en gruppe med en indbyrdes afstand på maks. 5 m.

Henvisningsskilte

10.34 Ud over ovennævnte skiltning kan der placeres henvisnings- og orienteringsskilte ved ind- og udkørsler til lokalplanområdet, ved vareindlevering samt på færdsels og parkeringsarealer. 

10.35 Skiltefladen må ikke overstige 0,5 m2.

Redegørelse

Beplantning 

Erhvervsområdet har stor synlighed og orienterer sig mod Hattingvej og mod Ringvejen. Her udlægges et plantebælte på minimum 10 meter. Plantebæltet udlægges med græseng med spredte grupper af træer eller solitære træer af arterne ask (Fraxinus pensylvanica zunert), ahorn (Acer pseudoplaninus) eller gråpoppel (Poulus Canescens De moffakt) og lignende. Formålet er ikke at plante tæt skov, men at skabe synlighed omkring de bygninger, som orienterer sig mod de overordende veje og alligevel fastholde en grøn struktur, som skaber visuel ro.

Selv det mindste areal kan bidrage til øget biodiversitet. Internt langs planområdets veje plantes derfor med med urter, græsser og buske, som sikrer føde til insekter og fugle. Plantes træer, sikres en rodzone på 3 meter i diameter omkring træets stamme. 

Oplag af olie og kemikalier

Udendørs arealer til oplag af olie og kemikalier kan indrettes med tæt og fast bund. Arealerne etableres med overdækning. Olie og kemikalier skal opbevares i egnede beholdere, der enten er dobbeltvæggede eller beholderne er overdækket og beskyttet mod vejrlig. Beholderne må ikke nedgraves og skal placeres på en korrekt indrettet oplagsplads. 

Klima og tagvand

Nedsivning af tagvand fra erhvervsejendomme og virksomheder udløser altid en konkret vurdering af tagvandets indhold af forureningskomponenter og herunder risikoen for forurening af grundvandet. Vurdering sker i forbindelse med indhentning af de nødvendige tilladelser.

Fremtidig  håndtering af vand skal ske på egen grund og i udgangspunktet ske på overfladen. Lokalplanen sikrer derudover, at der ikke sker nedsivning til områdets grundvandsmagasiner gennem skærpede krav til overfladevand inden for indvindingsoplandet til Rugballegårdværket. 

11.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før parkering er etableret jf. § 6.

11.2 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før ubebyggede arealer er etableret jf. § 10.

11.3 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før plantebælter er etableret jf. § 10 - Ubebyggede arealer - Plantebælter og træer.

Ingen bestemmelser.

Ingen bestemmelser.

Ingen bestemmelser.

15.1 Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

15.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.

15.3 Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen eller fra lokalplanens principper. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.