Kommuneplanen

Kommuneplanen er en samlet plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune - både i byerne og i det åbne land. Kommuneplanen gælder som udgangspunkt i 12 år, men skal revideres hvert fjerde år.

Kommuneplanen indeholder hovedstruktur, retningslinjer og  rammer for udarbejdelsen af lokalplaner. En lokalplan skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Hvis der er uoverensstemmelse, kan lokalplanen kun gennemføres efter byrådets vedtagelse af et tillæg til kommuneplanen.

Lokalplan 378 ændrer ikke på anvendelse eller områdets disponering men alene på bestemmelser om skiltning. Den er i overensstemmelse med Kommuneplan 2017 og forslag til Kommuneplan 2021.

Retningslinje 3.1. - Naturbeskyttelse

Målet er at sikre biodiversiteten i Horsens Kommune. Kommuneplanen udpeger områder med særlige beskyttelsesinteresser, som skal bevares, og hvor kvaliteten skal forbedres. Områderne indgår som en del af Grønt Danmarkskort.

Lokalplan 378 ændrer ikke på anvendelsen i området.

Retningslinje 3.5. - Bevaringsværdigt landskab

Målet er at sikre og forbedre store og varierede landskabelige kvaliteter.

I Horsens Kommune er i overvejende grad knyttet til fjordlandskabet og ådal-, sø- og bakkelandskaberne. Disse områders geologiske, topografiske og kulturhistoriske indhold rummer stor fortælleværdi samt betydelig landskabelig og rekreativ værdi.

Et mindre areal inden for planens sydvestlige afgrænsning indgår i den del af det bevaringsværdige Gedved bakkelandskab, som ligger omkring Lykkeholm Bæk. 

Lokalplan 378 ændrer ikke på anvendelsen eller de fysiske arealdisponeringer i området.

 

 

 

 

 

Forslag til Horsens Kommuneplan 2021 - Rammer

Forslag til Horsens Kommuneplan 2021 - Naturbeskyttelse

Forslag til Horsens Kommuneplan 2021 - Bevaringsværdigt landskab