Produktionserhverv
Arealerne mod nord, hvor ringvejen krydser henholdsvis "deponiet" og erhvervshavnen, er i Kommuneplan 2021 udpeget til produktionsvirksomheder og konsekvensområder herfor. Udpegningen er vurderet ikke at have indflydelse på ringvejsprojektet og revisionen af de eksisterende kommuneplanrammer lige såvel som ringvejsprojektet ikke vurderes at forhindre udvidelsesmuligheder for erhvervshavnen som helhed. Tværtimod vurderes at planlægningen for ringvejen vil understøtte de nævnte produktionserhverv i f.t. en bedre og understøttende infrastruktur.
Naturbeskyttelse
Det er en national interesse, at arealanvendelsen afvejer hensynet til natur og miljø, herunder menneskers levevilkår og bevarelsen af dyre- og plantelivet, og at Danmark varetager sine internationale forpligtelser vedrørende bevarelse af naturen med dens bestande af vilde dyr og planter og deres levesteder. Det er derfor også en national interesse, at planlægningen bidrager til løsninger, der både tilgodeser de samfundsmæssige behov samtidig med, at naturområder og levesteder samt spredningsmuligheder for dyr og planter opretholdes og om muligt forbedres.
Vejforløbet er hovedsageligt placeret på landbrugsjord i omdrift, men krydser værdifuld beskyttet natur og områder med spredningsmuligheder for dyr og planter. Det vurderes, at planernes realisering ikke vil medføre ødelæggelser eller beskadigelser samt forsætlige drab eller forstyrrelse og dermed påvirkninger af områdets natur og dyreliv, herunder Bilag IV-arterne odder, flere arter af flagermus, marsvin og bilag IV-padderne stor vandsalamander og springfrø. Dette begrundes med, at vejanlægget i videst muligt omfang placeres uden for arealer med høj naturværdi og uden risiko for at ødelægge yngle- og rasteområder samt at der etableres faunapassager tiltænkt hhv. odder og flagermus. Derudover ligger vejen i afgravning på udvalgte dele af strækningen og således under omgivende terræn af hensyn til flagermus, og der stilles krav om hastighedsbegrænsninger på dele af strækningen ifm. den konkrete projekttilladelse for at minimere risiko for forstyrrelse og individdrab af flagermus.
Planlægningen og dermed ringvejsforbindelsen vurderes at kunne realiseres uden påvirkning af områdets vandløb, da overfladevand opsamles og udledes til Horsens Fjord. Ved kraftige regnhændelser kan der ske overløb ud på terrænet, som falder mod Klokkedal Å, som er et værdifuldt og følsomt vandløb med høj naturværdi. For at undgå en påvirkning af vandløbet, skal overløb fra bassin 3 nærmest fjorden ske kontrolleret.
Landskab
Det er en national interesse, at planlægningen af det åbne land er med til at sikre, at de værdifulde landskaber bevares, herunder at de åbne kyster og geologiske værdier fortsat udgør en væsentlig natur- og landskabsværdi. Landskabet, og særligt de bevaringsværdige landskaber, bør som udgangspunkt friholdes for byggeri og tekniske anlæg af hensyn til den landskabelige oplevelse. Det er også vigtigt, at der i benyttelsen af det åbne land generelt er fokus på, hvordan nye elementer udformes og placeres, så de kan bidrage til den landskabelige oplevelse.
Størstedelen af planområdet ligger i et udpeget bevaringsværdigt landskab som fastholdes udpeget. Horsens Kommune vurderer, at planernes realisering ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af oplevelsen af områdets landskab, da der ved placeringen og udformningen af anlægget tages videst muligt hensyn til de landskabelige værdier i området. Ændringerne i landskabet er varige, men det vurderes at påvirkningen i de fleste tilfælde er lokal, og de lange landskabskig bevares. Derudover giver gang- og cykelstier mulighed for at komme ud i området og skaber desuden mulighed for ny adgang til og udsigt over kystlandskabet.
Kulturhistorie
Det er en national interesse, at de kulturhistoriske og bygningsmæssige bevaringsværdier med deres særlige karakter og betydning opretholdes, herunder at sikre indsynet til og udsynet fra kirkerne.
Det vurderes, at planernes realisering ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af de nærtliggende kulturmiljøer eller kirkeomgivelserne til Tyrsted Kirke. Der er ingen fredede bygninger i planområdet, men realisering af planforslagene medfører nedrivning af en række bevaringsværdige bygninger, heraf enkelte med høj bevaringsværdi. Dette vurderes at udgøre en væsentlig miljøpåvirkning. Horsens Kommune har på anbefaling af Horsens Museum registreret alle bygninger for at sikre at de kulturhistoriske forhold beskrives og dokumenteres.