Vandhåndtering

Hverdags- og ekstremregn

Jf. retningslinjer i Kommuneplan skal bygherre eller dennes rådgiver udarbejde en vandhåndteringsplan. Vandhåndteringsplanen skal indeholde et princip om vandneutral vandhåndtering op til en 100 års regnhændelse i 2100.

Vandet skal indtænkes som ressource, for at opfylde mål i Klimaplanen (DK2020) samt Kommuneplan 2021. Drift og vedligehold af områdets regnvandssystemer, kan varetages af enten forsyningsselskabet eller gennem et regnvandslaug, hvor de private grundejere overtager ansvaret.

Håndtering af vand skal ske på overfladen, som en del af fortællingen og identiteten for området. Grønne tage og grønne elementer til vandhåndtering på facader, såvel som grønne og blå elementer i/uden for de enkelte matrikler på både opholds- og vejarealer skal indtænkes. 

Der skal arbejdes med det naturlige terræn og de eksisterende strømningsmønstre i forbindelse med vandhåndteringen, og håndteringen skal være så delcentral og opdelt som muligt.

Forsinkelse (og rensning) af vand vil være den primære funktion ved LAR, da nedsivning ikke er muligt på for størstedelen af areal, og opgørelser viser at det terrænnære grundvand flere steder er 0-0,5m og 0,5-1 meter under terræn i nuværende ”våd vinter”-situation. 

Området er i dag ikke omfattet af spildevandsplanen, men skal optages ved udarbejdelse af et tillæg til spildevandsplanen, der fastsætter kloakeringsprincip, kloakoplande og befæstelsesgrader, der er i overensstemmelse med nærværende lokalplan.

Kortlægning terrænnært grundvand indenfor lokalplanområdet. Kortlægningen er lavet for en nuværende og fremskrevet (år 2071) grundvandssituation.